reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tez tak.mialam przy ostatniej punkcji. Oni na podstawie wielkości pecherzykow i wynikow decyduja kiedy jest punkcja wiec spokojnie. A u kogo masz wizyte??
Umówiłam się do jakiejś babeczki na O.,bo zależało mi żeby było wcześnie rano. Następnym razem będé celować w dr M lub G jak "mojej" dr nie będzie. Poprzednio chodziłam zawsze do tego samego lekarza,więc zastanawiałam się jak to teraz będzie,ale dzięki dziewczyny za uspokojenie. Jesteście niezastąpione! <3

Ja już po telefonie z kliniki. Tak jak Wam pisałam pobrali 15 komorek, z czego 14 zapłodnili. 10 przetrwało jak narazie. W czwartek transfer. Z tego wszystkiego o nic embriologa nie zapytalam.
Ale czyli zdecydowano ze wszystkie trzymają do 5 doby. Ja ze swojej strony powiem ci ze nie lubię tak. Znaczy nie lubię decydować ze trzymamy wszystkie do 5 doby w dniu po zapłodnieniu bo cholera wie jak się one będą rozwijały. Wole o tym zdecydowac w 3 dobie - czy jest co trzymać. Albo może jak nie jest pewnie to transferować najładniejsze 2 w 3 dobie a te mniej ladne trzymać do 5 i mrozić. Zawsze chce ta decyzje podejmować w 3 dobie trzymając rękę na pulsie

W sobotę po punkcji lekarz mówił że jeśli się jakieś zapłodnia transfer we wtorek, a jednak jest w czwartek. To dobra informacja?
Tak, dobra bo jest lepiej niż się spodziewali. Jest aż 10 zarodkow, jest z czego robić selekcje, gratuluje. No ale jak pisałam ja bym jednak uparła się ze zadecydujemy w 3 dobie bo jak by duzo zarodkow się wykruszyło to ja bym nie chciała tych ocalenców trzymać wszystkie do 5... jest to ryzyko.

Ale czyli zdecydowano ze wszystkie trzymają do 5 doby. Ja ze swojej strony powiem ci ze nie lubię tak. Znaczy nie lubię decydować ze trzymamy wszystkie do 5 doby w dniu po zapłodnieniu bo cholera wie jak się one będą rozwijały. Wole o tym zdecydowac w 3 dobie - czy jest co trzymać. Albo może jak nie jest pewnie to transferować najładniejsze 2 w 3 dobie a te mniej ladne trzymać do 5 i mrozić. Zawsze chce ta decyzje podejmować w 3 dobie trzymając rękę na pulsie
Wiesz co ja nawet nie podejmowałam żadnej decyzji. To ich sprawka że tak powiem. Wyznaczyli transfer na czwartek. Mnie o nic nikt nie pytał;-)

reklama
Umówiłam się do jakiejś babeczki na O.,bo zależało mi żeby było wcześnie rano. Następnym razem będé celować w dr M lub G jak "mojej" dr nie będzie. Poprzednio chodziłam zawsze do tego samego lekarza,więc zastanawiałam się jak to teraz będzie,ale dzięki dziewczyny za uspokojenie. Jesteście niezastąpione! <3
Ja właśnie tez u niej mialam:) bardzo.fajna pani dr i co wazne przed podjeciem decyzji konsultowala sie z wynikami moich badanz dr M bo ja ostarni chyba podglad przed punkcja u niej mialam.z tego.co kojarze.

Do góry