Rozumiem. DziekiOtoz Pgs (bo to mialam ) to wg wszelakiej opini jest jakies 80 % szans na zdrowe genetycznie. procz tego to juz po zbadania zarodkow moj lekarz powiedzial jasno ze te badania to troche rozczarowanie jest bo z chorych zarodkow urodzily sie zdrowe dzieci ( ja osobiscie uwazam ze to blad jakis ) bo kto robi pgs i wczepia chore zarodki jak nawet u nas nie wolno. chyba ze to akcje z zagranicy. a skoro to nie jest 100 % to dla mnie musiala byc amnio bo zawsze pozostake te 20 % marginedu bledow. no i kolejna sprawa to np zespol downa czy super koniety sa proste do zbadania genetycznego natomiast translokacja juz jest trudniejsza i nie wszystkie badania to wychwytuja (np test nifty nie wylapie translokacji) stad ta amniopunkcja. Niby placilismy kase za to pgs ale dopiero po amnio jest 100%
A powiedz mi bo zawsze mnie to ciekawi - oni prowadza ciaze na tych malych usg ktore maja w gabinecie? Czy ciazowe usg robia w tym takim tajemnym ciemnym gabinecie obok pokoju 6? Bo tam zawsze kolejka kobietnw ciazy.Co dwa tyg [emoji173]️jestem u dr G