reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Otoz Pgs (bo to mialam ) to wg wszelakiej opini jest jakies 80 % szans na zdrowe genetycznie. procz tego to juz po zbadania zarodkow moj lekarz powiedzial jasno ze te badania to troche rozczarowanie jest bo z chorych zarodkow urodzily sie zdrowe dzieci ( ja osobiscie uwazam ze to blad jakis ) bo kto robi pgs i wczepia chore zarodki jak nawet u nas nie wolno. chyba ze to akcje z zagranicy. a skoro to nie jest 100 % to dla mnie musiala byc amnio bo zawsze pozostake te 20 % marginedu bledow. no i kolejna sprawa to np zespol downa czy super koniety sa proste do zbadania genetycznego natomiast translokacja juz jest trudniejsza i nie wszystkie badania to wychwytuja (np test nifty nie wylapie translokacji) stad ta amniopunkcja. Niby placilismy kase za to pgs ale dopiero po amnio jest 100%
Rozumiem. Dzieki :)
Co dwa tyg [emoji173]️jestem u dr G :)
A powiedz mi bo zawsze mnie to ciekawi - oni prowadza ciaze na tych malych usg ktore maja w gabinecie? Czy ciazowe usg robia w tym takim tajemnym ciemnym gabinecie obok pokoju 6? Bo tam zawsze kolejka kobietnw ciazy.

reklama
Gosienko przy blastce śmiało ruszaj jutro na bete :) ona winna być już wiarygodna ...
Tak zrobię, już postanowiłam [emoji4] bardzo się boję, że to koniec mojej nadziei na ten transfer, ale już chyba lepsze to niż ten stres i niepokój, który mi cały czas towarzyszy, kiedy może akurat wszystko idzie w dobrym kierunku[emoji4]

Rozumiem. Dzieki :)A powiedz mi bo zawsze mnie to ciekawi - oni prowadza ciaze na tych malych usg ktore maja w gabinecie? Czy ciazowe usg robia w tym takim tajemnym ciemnym gabinecie obok pokoju 6? Bo tam zawsze kolejka kobietnw ciazy.

Narazie jestem jeszcze w pokoju nr 6 :) a nie wiem kiedy wejdę do tego tajemniczego [emoji41]może na prenatalne [emoji2]ja będę u nich do 12 tc a potem swojego lekarza musze znaleźć gdzieś tu bliżej.

A najbardziej to przeraża mnie ten metlik :mad: tylu lekarzy i każdy inaczej mówi ,a tylko Pasnik stwierdził co może być przyczyna :( a tutaj mówi babka co innego
Takie to sa wlasnie podejscia lekarzy ginekologow. Wiekszosc tu na forum profilaktycznie dostaje heparyne i encorton. Zobacz ja mialam leczenie immunosupresyjne i udalo sie na krotko ale sie udalo 1 raz bylam w ciazy. Ginekolodzy nie maja pojecia o immunologi. Odkad trwa tu te forum to wieksza polowa dzieciakow jest z ciaz po sterydach immunosupresji czy szczepieniach czy heparynie. Dzieci zdrowe mamy maja sie dobrze. Wieksza rozpierduche mysle ze robi w naszym organizmie stymulacja
Ja bym przychylila sie na twoim miejscu do zalecen Pasikonika a twojej ginekolog powiedziala zeby cie nie straszyla skoro nie ma o tym pojecia

Rozumiem. Dzieki :)A powiedz mi bo zawsze mnie to ciekawi - oni prowadza ciaze na tych malych usg ktore maja w gabinecie? Czy ciazowe usg robia w tym takim tajemnym ciemnym gabinecie obok pokoju 6? Bo tam zawsze kolejka kobietnw ciazy.
Tam w tajemniczym pokoju sa prenatarne:) s tak to standardowo "zapraszamy pod gabinet nr 6"

@anuska130 Więc kiedy planujecie ruszyć na histero? Pamiętaj że histero jest w jednym cyklu i dopiero w następnym możesz podejść do crio.
No wlasnie zle sobie to wszystko obliczylam.. Bo teraz jest 2 cykl po leczeniu immunosupresyjnym. W 3 cyklu mialaby byc ta histero a potem w kolejnym transfer. Tyle ze to juz bedzie 4 cykl po leczeniu immuno, gdzie Pasnik mowil ze 3 cykle to leczenie dziala... Juz sie pogubilam sama i nie wiem jak to ogarnac... Musze jechac do kliniki i dogadac wszystko no i pewnie napisac do Pasnika... Moglam od razu po nieudanym transferze przystapic do kolejnego ale jak mi P. Dr napisala o histero to juz zaczelam przemyslac ze moze w macicy cos jest nie tak i dlatego zarodki sie nie zagniezdzaja i jak tego nie sprawdze i strace kolejne zarodki to bede sobie plula w brode...

O cholera. :( byłam pewna pięknych wieści a tu takie... strasznie mi przykro....

Justynka a ten test co robiłaś to cień cienia był po paru minutach jak w instrukcji czy później? Aż nie wiem co napisać...
Cień cienia był po kilku minutach a później przyciemniał. Dla mnie największe wariactwo to ten test. Chyba, że bobo testy są w stanie wykryć tak niskie bety.

reklama
Do góry