reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Przepraszam, jeśli pisałaś. Rozumiem że próbowałaś już invitro tak? Bo teraz jest ta metoda i imsi bodajże ze wyłapują najsprawniejszego żołnierza i bezpośrednio do jajka wpuszczają. Z tym już próbowaliście?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak dokładnie to mieliśmy, wyłowili 5mln niby dobrych plemników, z 6 podali mi 2 zarodki jeden zamrożony czeka na mnie, reszta nie rozwinęła się prawidłowo. Mam jeszcze 14 zamrozonych oocytow

reklama
Przepraszam, jeśli pisałaś. Rozumiem że próbowałaś już invitro tak? Bo teraz jest ta metoda i imsi bodajże ze wyłapują najsprawniejszego żołnierza i bezpośrednio do jajka wpuszczają. Z tym już próbowaliście?

Ja mysle ze kliniki odchodza od tradycyjnego IVF i raczej IMSI, ICSI to jest standard.

Tak dokładnie to mieliśmy, wyłowili 5mln niby dobrych plemników, z 6 podali mi 2 zarodki jeden zamrożony czeka na mnie, reszta nie rozwinęła się prawidłowo. Mam jeszcze 14 zamrozonych oocytow

Ale to dobrze że masz pomrożone i możesz transferować i zaczynać od środka, bo my zaczynamy od nowa.
Pecha miałaś. ;(( niestety to invitro to loteria.

Ale to dobrze że masz pomrożone i możesz transferować i zaczynać od środka, bo my zaczynamy od nowa.
Pecha miałaś. ;(( niestety to invitro to loteria.

Jesli ktos ma refundowane leki to lepiej podejsc do nowej procedury. U mnie mrozone oocyty zaplodnily sie bardzo kiepsko, moj gin nie jest zwolennikiem zapładniania mrożonych i dobrze ze zaplodnilismy je przy kolejnej procedurze ze swiezymi oocytami bo jak wywalilabym.kase na zaplodnienie mrozonych i efekt bylby taki jaki byl to bym sie wkurzyla. Ale decyzja należy do kazdej z was

@dżoasia bardzo mi przykro:( mialam nadzieje ze Ola zostanie z Wami na 9 miesiecy:( ale Ty jestes dzielna baba wiec szybko sie podniesiesz. Teraz pomysl co z ta immunologia wybrac i bij na Katowice

Jesli ktos ma refundowane leki to lepiej podejsc do nowej procedury. U mnie mrozone oocyty zaplodnily sie bardzo kiepsko, moj gin nie jest zwolennikiem zapładniania mrożonych i dobrze ze zaplodnilismy je przy kolejnej procedurze ze swiezymi oocytami bo jak wywalilabym.kase na zaplodnienie mrozonych i efekt bylby taki jaki byl to bym sie wkurzyla. Ale decyzja należy do kazdej z was

No tak a co później z tymi oocytami które zostają ?

Dzięki za takie cenne info, chciałabym wiedzieć jak najwiecej żeby moc przygotować się do kolejnej wizyty, nie wiem jakie jest nastawienie lekarza na ten temat. Dlatego tez wcześniej pytałam co robić z tym mrozakiem który mi został, brać go teraz czy próbować od nowa zapładniac mrożone komórki a jak teraz się okazało od nowa cała procedura...
dało mi to do myślenia

reklama
Do góry