reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem przerazona.... do tej pory miałam nadzieję ze męza da się wyleczyc :(
bólu oraz przygotowań się nie boję. Jesteśmy z męzem twardzi i bardzo bardzo zzyci takze nie sądzę ze nas to porózni, wręcz odwrotnie. Cała sytuacja z azoospermia bardzo nas zblizyła.
Ale to koszty... :( matko skąd Ja mam wziąc takie sumy :( jeszcze dochodzi biopsja jąder...
I przede wszystki jak już będziecie zdecydowani to dobrze wybierzcie klinike, zeby miala dobre labolatorium

reklama
Idźcie do kliniki i zobaczcie, co Wam powiedzą. Jak ja się dowiedziałam, że mam niedrożne jajowody, to tego samego dnia umówiłam się do kliniki. Jasne, że można było próbować z laparoskopią, ale efekt niewiadomy... a mi już szkoda czasu. Za tydzień kończę 32 lata, pierwszy nieudany transfer za mną i cholera wie, ile to jeszcze zajmie... a pierwsza wizyta w klinice była w listopadzie. :(

Myśmy tak czekali „na Godota”, a w klinice pierwszy raz byliśmy 5 lat temu, a tak mam już 35 lat i refundacja przepadła.... czasem przychodzi mi do głowy myśl, „co by było gdyby”, ale szybko je przeganiam.;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, w zla strone myslicie...Bogu dziekujcie ze wymyslil in vitro i wlozyl w glowy lekarzy:)dzieki temu mamy mozliwosc posiadania dzieci,chociaz to ciezka i trudna droga, to nie jest zlo;)to najlepsze co moglo sie bezplodnym parom zdarzyc.
Dla mnie to cud:)

Właśnie. Setki lat temu Kościół zabraniał ziołolecznictwa... Kościół zawsze jest w tyle za resztą i boi się zmian.

Żadna nas napewno się nie spodziewała ze właśnie ona będzie musiała przejść przez tak ciężka drogę , zwby mieć upragnione maleństwo ale cóż życie pisze różne scenariusze a ja mówię , ze nic nie dzieje się bez przyczyny . Być może przez to staniemy się silniejsze , mądrzejsze i jeszcze bardziej docenimy to co mamy . Ja sama prawdopodobnie będę musiała skorzystać z jajeczka dawczyni ale nie myśle o tym . Wiem , ze pokocham ta kruszyne bo skoro kocham córeczki brata to dlaczego nie miałabym pokochać kogoś , kto będzie rósł pod moim sercem ?? Cieszę się ze tacy ludzie istnieją , ze dzięki nim możemy być rodzicami . Dla nich napewno tez ciężko jest podjąć decyzje o oddaniu „ swojej części „ ale robią to z myślą o nas.

Widze ze juz lekka zmiana w mysleniu :) kobiety maja latwiej z komorka dawczyni - tak mi sie wydaje no jak nie pokochac dzidzi ktora jest wewnatrz? ktora zyje dzieki tobie i obija Ci wnętrze:D a mezczyzni z dawca nasienia czuja sie moze jak czesc innej układanki ? Ale trzeba podjac decyzje czy potrafi sie odnalesc w tej sytuacji. Podziwiam pary z dawstwem i te pary ktore przyczyniaja sie do szczescia innych. jestes juz w trakcie stymulacji?

reklama
Właśnie. Setki lat temu Kościół zabraniał ziołolecznictwa... Kościół zawsze jest w tyle za resztą i boi się zmian.

Kosciol mi lata wkolo nosa i panowie ktorzy sie w nim wymadrzaja tez. Wiem , wiem sa jeszcze normalni ksiezna z ktorymi mozna nawet o tym porozmawiac.Ale wierze w Boga i mysle ze gdyby nie chcial to by do dzisiaj tematu nie bylo.
A reszta zalezy od nas, naszego nastawienia, sily, cierpliwosci i wiary❤️❤️❤️

Do góry