reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jestem przerazona.... do tej pory miałam nadzieję ze męza da się wyleczyc :(
bólu oraz przygotowań się nie boję. Jesteśmy z męzem twardzi i bardzo bardzo zzyci takze nie sądzę ze nas to porózni, wręcz odwrotnie. Cała sytuacja z azoospermia bardzo nas zblizyła.
Ale to koszty... :( matko skąd Ja mam wziąc takie sumy :( jeszcze dochodzi biopsja jąder...
I przede wszystki jak już będziecie zdecydowani to dobrze wybierzcie klinike, zeby miala dobre labolatorium

reklama
Idźcie do kliniki i zobaczcie, co Wam powiedzą. Jak ja się dowiedziałam, że mam niedrożne jajowody, to tego samego dnia umówiłam się do kliniki. Jasne, że można było próbować z laparoskopią, ale efekt niewiadomy... a mi już szkoda czasu. Za tydzień kończę 32 lata, pierwszy nieudany transfer za mną i cholera wie, ile to jeszcze zajmie... a pierwsza wizyta w klinice była w listopadzie. :(

Myśmy tak czekali „na Godota”, a w klinice pierwszy raz byliśmy 5 lat temu, a tak mam już 35 lat i refundacja przepadła.... czasem przychodzi mi do głowy myśl, „co by było gdyby”, ale szybko je przeganiam.;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, w zla strone myslicie...Bogu dziekujcie ze wymyslil in vitro i wlozyl w glowy lekarzy:)dzieki temu mamy mozliwosc posiadania dzieci,chociaz to ciezka i trudna droga, to nie jest zlo;)to najlepsze co moglo sie bezplodnym parom zdarzyc.
Dla mnie to cud:)

Właśnie. Setki lat temu Kościół zabraniał ziołolecznictwa... Kościół zawsze jest w tyle za resztą i boi się zmian.

Żadna nas napewno się nie spodziewała ze właśnie ona będzie musiała przejść przez tak ciężka drogę , zwby mieć upragnione maleństwo ale cóż życie pisze różne scenariusze a ja mówię , ze nic nie dzieje się bez przyczyny . Być może przez to staniemy się silniejsze , mądrzejsze i jeszcze bardziej docenimy to co mamy . Ja sama prawdopodobnie będę musiała skorzystać z jajeczka dawczyni ale nie myśle o tym . Wiem , ze pokocham ta kruszyne bo skoro kocham córeczki brata to dlaczego nie miałabym pokochać kogoś , kto będzie rósł pod moim sercem ?? Cieszę się ze tacy ludzie istnieją , ze dzięki nim możemy być rodzicami . Dla nich napewno tez ciężko jest podjąć decyzje o oddaniu „ swojej części „ ale robią to z myślą o nas.

Widze ze juz lekka zmiana w mysleniu :) kobiety maja latwiej z komorka dawczyni - tak mi sie wydaje no jak nie pokochac dzidzi ktora jest wewnatrz? ktora zyje dzieki tobie i obija Ci wnętrze:D a mezczyzni z dawca nasienia czuja sie moze jak czesc innej układanki ? Ale trzeba podjac decyzje czy potrafi sie odnalesc w tej sytuacji. Podziwiam pary z dawstwem i te pary ktore przyczyniaja sie do szczescia innych. jestes juz w trakcie stymulacji?

reklama
Właśnie. Setki lat temu Kościół zabraniał ziołolecznictwa... Kościół zawsze jest w tyle za resztą i boi się zmian.

Kosciol mi lata wkolo nosa i panowie ktorzy sie w nim wymadrzaja tez. Wiem , wiem sa jeszcze normalni ksiezna z ktorymi mozna nawet o tym porozmawiac.Ale wierze w Boga i mysle ze gdyby nie chcial to by do dzisiaj tematu nie bylo.
A reszta zalezy od nas, naszego nastawienia, sily, cierpliwosci i wiary❤️❤️❤️

Do góry