reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przyjęli mnie na oddział ginekologiczny okazało się że jajnik jest dosyć sporo powiększony i jest płyn powiedzieli że to hiperstymulacja i beda leczyć zapobiegawczo i jutro zrobią usg czy płynu nie jest więcej a teraz leć kroplowka przeciwbólowa dam znać jutro po obchodzę co mówią brzuch boli ale już zdecydowanie mniej jak te leki dali
Ooo kurcze, szkoda! Mógł od razie wyslac Cię do szpitala po twoim telefonie. Dobrze, ze teraz masz opiekę.

Witam Was z samego rana, jako nowicjuszka przystępująca do in vitro mam oczywiście pytanie...Byliśmy wczoraj na wizycie wstępnej i otrzymaliśmy kartkę z rozpiska badań. Wszystko ładnie pięknie tylko z tego całego przejęcia nie dopytaliśmy czy z kompletem tych wszystkich badań (nie licząc tych z ważnością 30 dni) mamy stawić się na wizytę startową??? Mąż o dziwo dostał tylko 3 badania - posiew nasienia. chlamydie i jeszcze jedno badanie (oboje je mamy). Czy mężczyźni dostają tak mało badań czy to nasza "nieuwaga". Czy HIV też go obowiązuje? Z góry dziękuję za odp.
Mój mas musiał zrobić HIV. Ale to każda klinika ma swoje wymagania

Dziewczyny, powiedzcie mi jakimi protokołami szłyście? Ze wstępnej rozmowy wiem, ze ja mam mieć krótki. Wiem, ze to lekarz o tym decyduje ale czy mimo wszystko na długim jest większe prawdopodobieństwo ciąży? Proszę Was o opinie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mi się wydaje, ze to jest zależne od organizmu kobiety. Ja szlam krótkim i się udało.

Dziewczyny a możecie mi powiedzieć co się dzieje w 5 dpt? pytam bo się martwię, brzuch boli jak na okres tj jajniki pobolewają co jakiś czas i piersi przy dotyku jakieś czułe.... czy to coś złego? miałam 3 dniowego zarodka podanego a dziś jest właśnie 5 dzień...

Powiem wam szczerze że się cieszę ze lekarz podjął taka decyzję i odroczyl mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze i dojdę do siebie i bede super przygotowana ;) A teraz pytanie jak wygląda to wszystko na mrożonym zarodków
No mi się wydaje że wyboru nie miał.. nie mogli Ci zrobić teraz transferu bo mogłoby to być dla Ciebie zagrożenie życia.. będziesz mieć nowe postanowienia noworoczne żeby się nie poddawać![emoji6]
Co do mrozaczkow to normalnie, większej filozofii nie ma przed transferem rozmrazaja w zależności ile dni 2-5 potem transferuja i 3maja wszyscy za Ciebie kciukasy[emoji4] [emoji87]

★·.·´¯`·.·★ piszę do Ciebie z mojego HUAWEI p8 Lite :) ...PóKI WALCZYSZ JESTEś ZWYCIęZCą... ★·.·´¯`·.·★

reklama
Dziewczyny a możecie mi powiedzieć co się dzieje w 5 dpt? pytam bo się martwię, brzuch boli jak na okres tj jajniki pobolewają co jakiś czas i piersi przy dotyku jakieś czułe.... czy to coś złego? miałam 3 dniowego zarodka podanego a dziś jest właśnie 5 dzień...
Pewnie sie implantuje maluszek :-)

Do góry