Przede wszystkim kasze jaglana powinno sie wyplukac dobrze przed gotowaniem, zeby wyszla z niej goryczka. Najlepiej zalac wrzatkiem i przelac zimna woda po ok 20min i wtedu dopiero gotowac. A jesli chodzi o przepisy to polecam na slodko ugotowac kasze na mleku tak na gesto, dodac troche masla i kokosu, jak troche przestygnie to robic kulki i obtaczac jeszcze w kokosie i masz cos jak raffaello. Mozesz tez ugotowac kasze w wodzie w stosynku 1:2,5 czyli np 100g kaszy i 250ml wody, i jak ostygnie dodajesz bielucha, starte jablko, dorzynki i cynamon. Mam jeszcze przepis na salatke: buraki gotujesz w mundurkach, obierasz i kroisz w kosteczke, do tego kasza ugotowana na sypko, rukola, rzodkiewka i prazone pestki dyni. Przyprawic sokiem z cytryny, miodem, oliwa, sola, pieprzem o odrobina musztardy. Pysznotka

no i standardowo do zupy jarzynowej czesto uzywam