Ja mialam zlecone przy pierwszym podejsciu do ivf, mysle ze warto.Dziewczyny a myslicie ze warto zrobic badanie homocysteiny tak po prostu przed pierwsza procedura IVF ? Czy to dopiero jak cos sie nie udaje?
@Mruch dziewczyny pisaly zeby jesc duzo duzo burakow.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Pięknie[emoji5]Zobacz załącznik 824423 Dziewczyny pokusiłam sie dzisiaj o sikacza. 7 dpt i widać słabą krechę, ale widać! Całą noc śniły mi się pozytywne testy i chyba sobie wyśniłam
---26tc---
inka_inka89
Aktywna w BB
Zobacz załącznik 824423 Dziewczyny pokusiłam sie dzisiaj o sikacza. 7 dpt i widać słabą krechę, ale widać! Całą noc śniły mi się pozytywne testy i chyba sobie wyśniłam
To jest porządna kreska gratki! [emoji123][emoji123]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Szczescie1986
Fanka BB :)
Oby była ciąża,ale zbytnio nie bierz tego do serca. Ja tak miałam też i się rozczarowalamSuper. To jest ciąża :-) Gratuluje
Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
Mruch
Pisała o tym wczoraj @dżoasia cytując ja „wg tego co mi pisała nasza expert @gosia321 trzeba ją zbić do poniżej 8. Robi się to metylowaną wit B12 (metylokobalamina) i metylowanym kwasem foliowym (syntetyczne postaci tych witamin mogą mieć toksyczny wpływ na organizm, gdyż nie są "przetwarzane" przez organizm do formy przyswajalnej). Możesz zrobić badanie na mutację genu mthfr - jeśli wyjdzie dodatnia, to potwierdzi się to co pisałam powyżej.
U mnie wyszła ta mutacja (heterozygota - czyli nieprawidłowy gen od jednego z rodziców) ale z kolei homocysteinę mam 7,9, czyli wydawało by się, że poziom ok... Kwas foliowy i wit b12 wyszły powyżej normy więc mi zostają tylko metylowane formy...”
To wszystko wiem, ten kompleks zawiera właśnie metylowe formy witamin z grupy B, szczególnie B12 i kwasu foliowego.
Mi chodzi o to co jeść żeby jeszcze pomoc tymże witaminkom i szybko ten poziom obniżyć.
gooossia17
My mamy tego samego dnia betowac. Ale Ty miałaś wcześniej transfer. Miałaś 3 dniowy zarodek czy blaszkę podana? Suuuuper widać kreskę, ale czad!Zobacz załącznik 824423 Dziewczyny pokusiłam sie dzisiaj o sikacza. 7 dpt i widać słabą krechę, ale widać! Całą noc śniły mi się pozytywne testy i chyba sobie wyśniłam
jasani
Nie nakręcam się zbytnio. Beta i tak będzie decydująca. Ale to dopiero w przyszły wtorek. Dlatego teraz chyba codziennie będę się wspomagać testamiOby była ciąża,ale zbytnio nie bierz tego do serca. Ja tak miałam też i się rozczarowalam
Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
Jej a czemu tak późno beta, mieszkasz poza Polską?Nie nakręcam się zbytnio. Beta i tak będzie decydująca. Ale to dopiero w przyszły wtorek. Dlatego teraz chyba codziennie będę się wspomagać testami
---26tc---
reklama
dżoasia
A w jakiej postaci sa tam te witaminy? Bo jesli syntetyczne to moze niewiele zmienic. Ja bym sprobowala kupic na twoim miejscu ta metylowana b12 w dawce 5000ug i pic sok z buraka tak jak pisala gosia i ten kwas foliowy metylowany. Jesli chodzi o mieso to np mieso z krolika i chudy drob jest zrodlem wit b12 tej przyswajalnej, wiec jesli bedziesz miec ochote na mieso to polecam kroliczkaDziewczyny właśnie rozmawiałam z lekarzem, jeżeli przez 2 tygodnie nie obniżę homocysteiny to odwołujemy transfer w październiku. Załamałam sie jeszcze TSH jak ostatnio było 3,75 to teraz jest 0,23. Ja mam wyziera tarczyce wiec to jestem w stanie 3 tygodni poprawić biorąc 100mg euthyroxu zamiast 125.
Co mogę zrobić żeby ja obniżyć? Mowie o homocysteinie.
Lekarz mi powiedział ze mam nie jeść mięsa.
I mam kupić to
Podziel się: