reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak sadzicie w ktorym dniu cyklu moze byc transfer ma sztucznym najpóźniej...ja mam pierwsza wizyte monitorujaca dopiero w 29dniu cyklu
Troche pozno ale moze masz dluzsze cykle i engo potrzebuje wiecej czasu, zeby sie rozwinac. Ciezko stwierdzic. Nie dasz rady ustalic wczesniejszej wizyty?

U mnie w klinice minimalna wartością jest 7mm. Maksymalnej nie znam (nie interesowalam się, bo i tak jej nie osiągnę). Ja miałam piękne blastocysty podawane przy endo 7,8 i 7,3 i nic nie wyszło. W nadchodzącym cyklu będę walczyć, żeby było trochę większe (moim marzeniem jest 8-9mm). Im większe (ale też nie za duże - któraś z dziewczyn pisała, że u Niej do 14mm) tym lepiej - Maluszek ma lepsze podłoże i może się bardziej wgryzc. Ale oprócz wielkości liczy się też jego struktura.
Czyli mieszcze sie w normie. Pewnie do poniedzialku jeszcze troche podrosnie. Lekarz mowil, ze wszystko wyglada pieknie, wiec jestem troche spokojniejsza.

Tak mi dobrze na duszy ze mogę na mich liczyć naprawdę mam zajebistych teściów nie spodziewałam się że ona tak dobrze to przyjemnie myślałam ze będzie mnie oceniac dlaczego tak a nie inaczej bo jest bardzo wierzaca osoba ale nie powiedziała ze ona wie co ja czuje i jest mi napewni ciezko mam myśleć pozytywnie a oni nam pomogą ;)
Zrozumienie w naszych sytuacjach jest bardzo ważne. Nie zniosłabym krytyki...
Ja mam takie szczęście jak ty że mam wyrozumiałych teściów :) Cieszę się że Ci lepiej :) a powiedz mi jak wygląda teraz twoja sytuacja ? Na jakim etapie jestes ? ty będziesz zaczynać stymulacje od nowa tak ?

@dżoasia leż! Sama czytałaś jakie tu dziewczyny krwotoki przechodziły, a dzieciaki się dzielnie trzymają. Czekamy na info !!!!

co do teściów to ja niestety im nie mogę powiedzieć. Są bardzo wierzący. Ale tak bardzo, bardzo. Należą do różnych Wspólnot itp. Ciężko mi z tym. Rodzice wiedzą i wspierają mnie.

Tak oddzwonil po 20... dał wytyczne... I powiedział że wszystko okiej...w czwartek za tydZień wizyta... kochana Ty chodzisz do pracy czy jesteś na zwolnieniu???
Teraz jeszcze mam urlop, ale właśnie w poniedziałek powinnam wrócić z tym że nie chce jesrem na kierowniczym stanowisku w korpo i zbyt duże ciśnienie. A to że się udało uważam że pomogło moje odcięcie od pracy wyłaczenie maila itd. a zawsze miałam z tym ogromny problem. Powiedz mi bo z emocji nie wiem czy dobrze pamietam przed wizyta beta, progesteron i coś jeszcze?

reklama
@dżoasia i reszta ktora brala relanium. Dziewczyny w jakich dawkach je bralyscie? Nie jechalam juz do kliniki tylko mod dr wypisal mi na nia receptę i jest to 5mg,czy tez takie mialyscie? Slyszalam,że sa tez mniejsze 2 mg i nie wiem czy moje nie sa zbyt duze,moze ktoś pomoc?

Do góry