reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Byłam u niej na kilka razy podczas nieobecności mojego lekarza. Była niezdecydowana, wahała się z podjęciem decyzji i dlatego ja średnio jej ufam. Prowadziła tez moja koleżankę i miałam wrażenie ze przy 2 i 3 stymulacji nie trafiła z punkcja albo z doborem leków.
Podobno ma za to bardzo szczęśliwą rękę do transferów bliźniąt [emoji6]

[emoji127] 28.10.2017
Mi niestety nie robiła transferu , bo miała coś z plecami i nie dostała pozwolenia , ale ja i tak zawsze miałam podawany jeden zarodeczek , po to z refundacji i ze względu na wiek. Ale blizniaki też mi się marzyły[emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
WIELKI DZIEŃ!!
@Alfistka @meg86 - dziewczyny doczekałyście się swoich upragnionych transferów!!!! Życzę wam, żeby wszystko się udało, kropeczki z wami zostały i kochały was mocno przez 9 miesięcy a potem przez dłuuuugie lata :D:D
@oska - spokojnych połówkowych, bez sensacji, z samymi dobrymi newsami
@Vinszka - pięknego podglądania!!!

No i... czekamy na wieści od was i fotki :):)

Trzymamy kciuki!!!!
Powodzenia dziś [emoji11][emoji11][emoji11]

właśnie robię,ale coś te zdjęcie nie oddaje tego co chce wam przekazać!Mój mówi,żebym jeszcze raz w niedziele zrobiła hahah ten co był negatywnie nastawiony ,a teraz geba mu się cieszy jak też widzi lekki róz
Dziewczyny pamietaja jak ja ryczalam bo jak debil zrobilam sikacza 8 dpt 5 dniowych i nic nie widzialam. Maz widzial cien cienia i nawet wstawilam tutaj i dziewczyny widzialy dzien cienia. Nastepnego dnia zrobilam 2... i na obu bylo juz ciut lepiej widac wiec polecialam na bete a ta byla juz dwucyfrowa

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Trudno powiedzieć. My robiliśmy in vitro ze względu na kiepskie nasienie a przy stymulacji okazało się że ja kiepsko reagują miałam maksymalną dawkę leku najlepszego na rynku wg mojej lekarki i mialam 6 pęcherzyków. Najpierw miałam mniejsza dawkę potem maksymalną ale więcej pęcherzyków nie powstało. Ostatecznie do blastki przetrwała jedna komórka co prawda w brzuchu bedzie jeszcze 6 mcy ale ma na imię Zosia [emoji5] także wystarczy jedna... Może oglądalas polski program o in vitro... była tam taka Karolina która miała bardzo niskie amh i podchodzili na cyklu naturalnym chyba, z trzech komórek rozwinęła się jedna i tez zaszła [emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Ja bylam przestymulowana... naznosilam jajec jak kwoka, wiec mnoe ciezko ocenic...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi niestety nie robiła transferu , bo miała coś z plecami i nie dostała pozwolenia , ale ja i tak zawsze miałam podawany jeden zarodeczek , po to z refundacji i ze względu na wiek. Ale blizniaki też mi się marzyły[emoji6]

Mi Hajdusianek też nie bardzo chciał podać dwa właśnie ze względu na wiek i rokowania. Przemyslelismy to z mężem i postanowiliśmy celować w bliźniaki. Zgodzilismy się na warunek doktora dot. wyboru morfologii zarodków do pierwszego transferu. Lekarz podał 5.1.1 i 5.2.3 czyli najlepszy i najsłabszy z naszej gromadki i na szczęście oba ze mną zostały [emoji7]

[emoji127] 28.10.2017

Mi Hajdusianek też nie bardzo chciał podać dwa właśnie ze względu na wiek i rokowania. Przemyslelismy to z mężem i postanowiliśmy celować w bliźniaki. Zgodzilismy się na warunek doktora dot. wyboru morfologii zarodków do pierwszego transferu. Lekarz podał 5.1.1 i 5.2.3 czyli najlepszy i najsłabszy z naszej gromadki i na szczęście oba ze mną zostały [emoji7]

[emoji127] 28.10.2017
A byłaś też może z programu refundowanego?

Dziewczyny trzymam mocno kciuki zeby zostały z Wami Wasze kropki.... ja od dziś zaczynam brać antyki...
Każda z nas miała takie przeżycia.. . Ja też duzo płakałam jak się dowiedziałam że koleżanki i bratowa i szwagierka zaszły było to miesiąc po miesiącu.. . A ostatnio moja dobra koleżanka zaszła też sie długo nie starali niestety już nie utrzymujemy kontaktu nie zrozumieli co my przeŻywamy..... teraz myślę o sobie o o tym żeby Nam się udało.....i tego się trzymam.... jak dobrze że Jesteście i ze tu trafiłam

Niestety to jest takie niesprawiedliwe. Ja rok temu już psychicznie nie wytrzymywalam. Praktycznie nie rozmawiałam ze szwagierka, co się okazało stwierdziła, że jej nie lubię. Ale nie miałam sil odpowiadać na pytania dlaczego się nam nie udaje. Wiedziała, że podchodzimy do in vitro juz kolejny raz. Na dodatek jak przychodziły święta czy urodziny to zawsze życzenia od wszystkich "i dziecka bo to czas najwyższy". Na szczęście moja siostra z mama wiedziały, że mi ciężko i one jedynie rozumiały, że mnie ranią takie życzenia. Wiec nie mówiliśmy przy ostatnim podejściu. Dowiedzieć się jak juz byli słychać serduszko. Udało się i jesteśmy szczęśliwi. Ale podczas porodu okazało się, że kolejna ciąża juz będzie zagrożeniem życia dla mnie i dziecka. I mój synek będzie jedynakiem. I oczywiście znów życzenia, zeby drugie dziecko bylo, zeby sam sie nie wychowywal.Czasami się zastanawiam dlaczego akurat nam to się przytrafiło. Wszyscy, którzy nie chcą tak bez niczego zachodzą w ciążę, a inni tak bardzo chcą a nie mogą.
Ten okres stymulacji, punkcji, transferu i czekania na betę jest najdłuższym okresem wyczekiwania. Ale wierzcie mi opłaca się. Moja ostatnia stymulacja była od nie chcenia. Podeszłam do tego obojętnie. Były tylko 3 komórki i dwie się zaplodnily i jedna tylko została ze mną. A teraz śpi w łóżeczku.
Każda z Was doczeka się takiego małego cudu. Nie poddawajcie się i walczcie.

Dodam, że między 2 a 3 stymulacja zrobiłam sobie przerwę 4 miesiące

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie dlatego ja nie lubię Świąt i w ogóle życzeń czy to urodzinowych czy świątecznych.. No kurde jakby wszyscy mieli to samo nagranie "żeby się wam w końcu marzenie spełniło" - wiedzą, że jest problem ale nie wiedzą przez co przechodzimy - u jednego brata można powiedzieć że 2 razy wpadli a drugiemu się od razu udało i jak cię tu ktoś taki zrozumie... A jakbyśmy powiedzieli przez co przechodzimy i ile kasy w to poszło to jeszcze by zazdrościli że mamy tyle hajsów, że nas stać na prywatne leczenie. Brak słów.

Dokładnie dlatego ja nie lubię Świąt i w ogóle życzeń czy to urodzinowych czy świątecznych.. No kurde jakby wszyscy mieli to samo nagranie "żeby się wam w końcu marzenie spełniło" - wiedzą, że jest problem ale nie wiedzą przez co przechodzimy - u jednego brata można powiedzieć że 2 razy wpadli a drugiemu się od razu udało i jak cię tu ktoś taki zrozumie... A jakbyśmy powiedzieli przez co przechodzimy i ile kasy w to poszło to jeszcze by zazdrościli że mamy tyle hajsów, że nas stać na prywatne leczenie. Brak słów.
O kasie to już wogole szkoda gadać. Pewnie by było, że na leczenie macie a na wczasy czy samochód Wam szkoda...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny trzymam mocno kciuki zeby zostały z Wami Wasze kropki.... ja od dziś zaczynam brać antyki...
Każda z nas miała takie przeżycia.. . Ja też duzo płakałam jak się dowiedziałam że koleżanki i bratowa i szwagierka zaszły było to miesiąc po miesiącu.. . A ostatnio moja dobra koleżanka zaszła też sie długo nie starali niestety już nie utrzymujemy kontaktu nie zrozumieli co my przeŻywamy..... teraz myślę o sobie o o tym żeby Nam się udało.....i tego się trzymam.... jak dobrze że Jesteście i ze tu trafiłam
No to kochana obie czaczynamy tę drogę po szczęście , ja również jestem na etapie antyków.
Powodzenia !

Do góry