reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja tez jem właśnie, tym bardziej ze teraz sezon i są takie słodziutkie [emoji3]. Leżę sobie i odpoczywam, nawet udało mi sie zdrzemnąć. Jakaś taka spokojna jestem (a nie jest to zasługa relanium bo nie miałam w zaleceniach). Po prostu sie cieszę, ze jestem juz po i kropek jest z nami [emoji3] Dziewczyny a czy Wy wiecie może po jakim czasie 3 dniowy zarodek sie zagnieżdża?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Dziewczyny mniej więcej Was nadrobiłam. W tym tyg się trochę wyłączę, bo mąż zjechał na tydzień i chcę się nim nacieszyć. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę o pozytywną myśl w naszą stronę. Mam jakieś schizy, że coś jest nie tak. Moje Maleństwa jakoś ostatnio mniej się kręcą, cały brzuch mnie boli... Jeśli ja przeżyję tą ciążę i szczęśliwie urodzę, a przy okazji nie wyląduję w ośrodku psychiatrycznym to będzie to pełny sukces[emoji6][emoji6][emoji16]

Nie pociesze Cie - prawdziwy stres i schizy zaczynaja sie po porodzie [emoji16][emoji16]
Nigdy nie bylam tak blisko kaftana bezpieczenstwa [emoji23][emoji12][emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A tak w ogole jeszcze męcząc temat kwasu foliowego. Zadzwoniłam do mojego lekarza mówiąc, ze wizytę mam za pare dni a niepokoją mnie podwyższone wartości leukocytów i kwasu foliowego. A on mnie pyta dlaczego badałam kwas foliowy i ze badanie go nie jest zalecane. Kazał brać dalej w tych samych dawkach femibion a jak wspomniałam o metylowanym to powiedział, ze on jest lepiej przyswajalny sugerując, ze będe miała jeszcze wyższy poziom...Ja juz nie wiem co mam robic. Chyba będe brała i badała poziom na własna rękę. Trochę sie boje bo wyczytałam gdzieś, ze nadmiar moze byc przyczyna autyzmu. Moze ja powinnam zamknąć te internety :(.
Kochana przestan sie juz przejmowac tym kwasem foliowym nadmiar jest grozniejszy dla nas a nie dla dziecka. I nie sluchaj wszystkiego co mowia w telewizji i pisza w internecie ze od tego jest autyzm nie ma na to dowodow. Tak jak swego czasu szczepionki tez byly obwiniane za autyzm u dzieci. Urodzisz pieknego bejbika i pozniej sie bedziesz zajmowac kwasem foliowym a teraz ciesz sie ciaza :) Ewunka z tego co pamietam miala kwas foliowy 25 i lekarz jej powiedzial ze jest dobrze.
Jesli mialabys cos kontroloeac to kontroluj poziom homocysteiny

To chyba jednak nie był stres. Za długo się to ciągnęło, w końcu około 19 pojechałam na sor, miałam gorączkę i ciężko mi się oddychalo. Tam zbadał mnie ginekolog i jeszcze inny lekarz. Dostałam kroplowke i z lekiem osłonowym na żołądek i nawadniajaca. Jak juz się uspokoiło tk w środku nocy wróciłam do domu. Ehhhh teraz scisla dieta lekkostrawna

[emoji127] 28.10.2017
Biedactwo. Dobrze ze teraz juz wszystko ok :*

reklama
Do góry