reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Super! Zeby sie zadomowiły! :) jestes na L4 teraz czy od razu do pracy?

hejka, kojarze cie z watku poronienia nawykowe! ja tez tu trafilam, w maju (mam nadzieje) zaczynam procedure.
Ja coprawda jeszcze stymulacji nie zaczelam i cala procedura przede mna, natomiast na 2 wizytach juz bylam i poki co bardzo sobie chwalę klinikę Parens i doktora Janeczko z Krakowa.
Ja jestem generalnie z Wrocławia, ale moj gin wspolpracuje z dr Janeczko jesli chodzi o wysylanie pacjentek na ivf. Bardzo podoba mi sie klinika, obsluga pacjenta, jak i sam dr Janeczko wywarl na mnie pozytywne wrazenie. Cierpliwie odpowiadał na moje pytania, zwrocil uwage na kilka rzeczy na ktore np moj gin nie zwrocil uwagi, zaleca heparyne przy MTHFR (a moj gin np uwaza ze to niepotrzebne), takze przez to mam do niego zaufanie, ze wie co robi. Maja porzadne badania nasienia, naprawde bylismy zaskoczeni w jakiej formie przyszly wyniki - na 4 strony, nawet wraz ze zdjeciem plemnikow branych do oceny morfologi! a badanie nasienia robilismy w 4 roznych miejscach, wiec porównanie mamy.
Nie potrafie powiedziec jak wyglada procedura i czy bede mogla pochwalic sie sukcesem za pierwszym podejsciem, ale poki co wyglada to bardzo obiecujaco a i widzialam wyniki ze chyba calkiem wysoko jest ta klinika. Ale np moj gin wyslal 7 pacjentek do dr Janeczki na ivf, i wraz z dr Janeczko mają 7 sukcesów na 7 pacjentek, takze skutecznosc w tandemie maja 100%. Z jednej strony daje mi to nadzieje, a z drugiej mysle, ze moge byc pierwszą ktora im zepsuje wynik, bo przeciez nie moze byc az tak pieknie ;)
Jestem na tym watku ale rzadko sie udzielam:) juz opadam z sil, czas ucieka, a zdrowie jest jakie jest... Mam swietnego lekarza, jestem obstawiona lekami ale cp z tego jak po poronieniu noe moge zajsc. Nie wiem co sie stalo, ale jestem zalamana. Dlatego trafilam tutaj. Slyszalam opinie o tym lekarzu ale wiekszosc z nich byla negatywna. 7/7pacjentek to super wynik. Daje nadzieje. Wiesz jak wygladaja koszty? Wszystkie badania trzeba robic u nich czy akceptuja jak czesc bedzie wlasnych?

reklama
Ja dzis po usg i bija dwa serduszka!! To cudnie, bo odchodzilam od zmyslow. Bylam tydzien temu, to byl 5t6d i bylo za wczesnie. Bylo widac pecherzyki, ale nic wiecej. Poczytalam w necie, ze duzo dziewczyn w tym dniu juz ma serduszka, albo chociaz zarodki. Sama mialam w takim czasie serduszko w poprzedniej ciazy. A tu nic. No i stres byl maksymalny. Jak mi dr powiedziala, ze 100% sukces, to az nie zrozumialam o co chodzi :D
Takze polecam serduszkowa wizyte po 6t6d ;)

Dziewczyny można oszaleć, byłam na spacerze z dużym psiorem i nagle coś mokrego poczułam, biegłam do domu jak szalona, a tu ta woda z luteiną, mam nadzieję że jutro test pokaże chociaż cień cienia i da mi więcej wiary; (

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie byłam w kibelku i to Crinone jak wyleciało takie żółto brązowe może to podrażnienie teraz od luteiny. I męczę się dalej z kibelku wiaodmo o co chodzi kupiłam kefir może to pomoże
Wiesz co, ja kiedys czytalam o kefirze, ze to malo pomocne. Duzo na ten temat wtedy szukalam. Zeby byl pomocny musialby miec okreslone kultury bakterii i to nazwe nie jakies lactobactillus cos tam, tylko jeszcze 3ci czlon, np LT , czy jakos tak. Bo kazda z tych kultur kompletnie inaczej sie zachowuje. W dodatku musialby ich miec o wiele wiecej niz kefiry maja, no i ze generalnie to nie pomaga. Jesli chodzi o flore bakteryjna to wtedy wyczytalam, ze najlepiej albo doustny Lacibios Femina, albo dopochwowy Lactovaginal. Tylko nie wiem czy mozna je w ciazy. Ale one maja szanse pomoc.
A luteina czesto podraznia, mnie tez podrazniala. Odkad biore utrogestan jest super.

Ja dzis po usg i bija dwa serduszka!! To cudnie, bo odchodzilam od zmyslow. Bylam tydzien temu, to byl 5t6d i bylo za wczesnie. Bylo widac pecherzyki, ale nic wiecej. Poczytalam w necie, ze duzo dziewczyn w tym dniu juz ma serduszka, albo chociaz zarodki. Sama mialam w takim czasie serduszko w poprzedniej ciazy. A tu nic. No i stres byl maksymalny. Jak mi dr powiedziala, ze 100% sukces, to az nie zrozumialam o co chodzi :D
Takze polecam serduszkowa wizyte po 6t6d ;)
Super super kochana, serducho :-)

Dziewczyny można oszaleć, byłam na spacerze z dużym psiorem i nagle coś mokrego poczułam, biegłam do domu jak szalona, a tu ta woda z luteiną, mam nadzieję że jutro test pokaże chociaż cień cienia i da mi więcej wiary; (

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja rano przeżyłam koszmar bo obudziłam się i miałam mokrą piżamie myślałam że to @ ale dzięki Bogu woda to jest dobry znak myślę że na 100 pozytyw bedzie

reklama
Ah no właśnie. Ciekawa jestem czy są jakieś dziewczyny tutaj co zrobiły i nic a potem im się pokazało. Czy np jak się zrobi w 8 dpt to powinien już być bladzioch a jak nie ma to jaka jest szansa, że jeszcze się pojawi. Jakieś statystyki by się przydały ale kurcze nie mogę się ich nigdzie doszukać.
Przy pierwszym razie byłam jakaś dużo bardziej opanowana. Wariat że mnie.
W 6dpt blastki dziewczyny czesto maja bhcg 10-20. Bardzo czuly test, np facelle z rosmanna, jest w stanie pokazac w oknie w sloneczny dzien ;) cien cienia. W poczatkowych dniach sie podwaja, w 8dpt bedzie conajmniej 2x wieksza. Mozna robic, ale trzeba pamietac, ze jak sie nie uda, to nic straconego, bo sikacze lubia klamac. Najczesciej klamia, ze jak nie ma kreski , a ciaza jest. W druga strone ponoc duzo rzadziej, czyli raczej nie ma sytuacji, ze pokaze druga kreske, a nie bedzie ciazy. Tylko trzeba pamietac, ze nie mozna patrzec pol godziny pozniej, tylko tak jak w instrukcji pisza. Bo po jakims czasie moze wyjsc kreska, mimo braku ciazy.

Do góry