reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Agapl- ja papiery podpisywałam do tej pory na przygotowanie do invitro (dotyczyło się zapoznania z całą procedurą), zgodę na punkcję, zgodę na narkozę, zgodę na mrożenie i wiem , że jeszcze właśnie zgoda na transfer, może będzie i o hatching. Cieszę się, bo widzę, że dokładają wszelkich starań żeby się powiodło, fajnie, że jeszcze przed samym transferkiem jeszcze raz je kontrolują i w tedy jeżeli otoczka jest za gruba to nacinają- innych wskazań do tego w moim wypadku nie ma. Zapytaj, bo to jak mi gin powiedział zwiększa szanse na sukces

reklama
Sylha, fajnie ,ze Twoi lekarze podchodza profesjonalnie do in vitro. Masz pewnosc ,ze doloza wszelkich staran aby sie powiodlo, to duzy komfort psychiczny. Mam duze obawy,ze we fr nie jest to zbyt czesto praktykowane, bo bardzo malo info znalazlam na ten temat i bardzo malo dziewczyn mowi o tym na forach. Zapytam oczewiscie embriologa , juz dorzucilam do listy pytan. hihihi
Tranfer masz w srode?

Aga- a macie na to refundację?!?!?!?Bo my wszystko wykładamy z własnej kieszeni, to też zmienia postać rzeczy, ale masz rację daje to swego rodzaju komfort psychiczny. W piątek miałam punkcję, transfer w środę w samo południe :-), teraz w międzyczasie miałam już 3 telefony z kliniki (1 od położnej rano z przypomnieniem o badaniu dzisiejszym)i nie było najmniejszego problemu żeby pogadać dzisiaj z embriolog, która też oczywiście się zapytała o stan zdrowia i czy byłam już na badaniach....poświęciła mi tyle czasu ile chciałam.

dziewczynki ja mialam robiony hatching na mrozakach niby zwieksza szanse ale u mnie i tak nie pomoglo, ale dzisiaj dzwonilam do kliniki przypomniec wlasnie o nacieciu oslonki tak profilaktycznie :)))) bo ostatnio u lekarza zapomnialam popatrzec czy sobie zaznaczyl naciecie

mimi- no niestety, bo nawet ten hatching nie daje 100% pewności:no::no:, tu już jak któraś to ujęła loteria.....bo co innego może być?!?!?Qrcze takie to niesprawiedliwe, ale jak mi koleżanka powiedziała: każdy z nas ma jakieś etapy w życiu przez które musi przejść

Dziewczynky nacięcie i ja miałam na 1 i to na najlepszym i to koszt 1000zł. ja juz miałam ostatnie mrozaczki to nie chciałam ryzykowac i nacieli. dzis strach i nerwy bo plamienie i poszłam na bete sprawdzic i jest 309,9 :-) jutro wizyta u dr. i zwolnienie.

Witam
Ja po długiej przerwie znowu jestem. Tym razem w dobrymi wiadomościami. 8 lutego miałam kolejny kriotransfer - ostatnia śnieżynka. Zrobiłam w 10 dpt, 11 dpt i 12 dpt sikańca - za każdym razem 2 kreski. Dziś tj. 12 dpt byłam na hcg = 169 i progesteron 120,6.

Ewelina- GRATULACJE!!!!!!!!!!!I oby beta nadal pięknie przyrastała!!!!!!!!!!
Sakmi- śliczna betka!!!!!!1000zł:szok::szok::szok: masakra mi powiedział 500zł- nie wiem teraz czy za sztukę czy ogólnie zwątpiłam, powiedział tylko, że mamy 500zł naszykować na ew. hatching i 750zł na ew. mrożenie- wszystko się wyjaśni w środę, jak przed transferkiem jeszcze raz je skontrolują

reklama
ewelina125- gratuluje !!!!!

sylha mi powiedzial ze takie cos sie zadko zdaza ze jest potrzeba nacinania :)

Do góry