reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przykro mi Asiu [emoji45]
Masz z tego co pamiętam jeszcze mrozaczki, więc się nie poddawaj.
Spójrz na mnie... rak szyjki macicy.. starania przez 11 lat , 5 poronien, polip, mięśniaki, w międzyczasie endometrioza... już jedno IVF zakończone brakiem zarodków, przeprowadzone bez narkozy. Bolało jak cholera, morfina na mnie naprawdę nie działa [emoji45] płacz i załamanie gdy zadzwonili z laboratorium, że nie mam przyjeżdżać na transfer bo z 7 komórek nie ma nawet jednego zarodka.
Jutro znowu punkcja, druga próba. Jak to mówią do 3 razy sztuka.
Zregeneruj się psychicznie, nabierz dystansu i wróć po zarodki. Buzka dla Ciebie. [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :)
Szukam wsparcia..
5 lat staran, jestem po dwoch inseminacjach, 8 niesiecy przerwy. W piatek dowiedzialam sie ze mam torbiel endometrialna 4cm i ze mamy pomyslec nad in vitro.
Ilu z Was sie udalo za pierwszym razem?
Jesten zaskoczona ta informacja. Na in vitro oczywiacie się zdecydujemy ale potrzeba mi wsparcia bo juz mam dosc...

Hey. Wlaśnie jestem po pierwszej probie , to moj 11dpt i dzis zrobilam test choć powinnam dopiero jutro.... Wyszedl negatywny. Boli mnie brzuch jak na @ plecy i tyleczek plus glowa od czasu do czasu. Krwawien nie mam ani plamien.Mialam transfer 5 dniowego zarodka. Nie wiem.. Moze jest jeszcze nadzieja..

Przykro mi Asiu [emoji45]
Masz z tego co pamiętam jeszcze mrozaczki, więc się nie poddawaj.
Spójrz na mnie... rak szyjki macicy.. starania przez 11 lat , 5 poronien, polip, mięśniaki, w międzyczasie endometrioza... już jedno IVF zakończone brakiem zarodków, przeprowadzone bez narkozy. Bolało jak cholera, morfina na mnie naprawdę nie działa [emoji45] płacz i załamanie gdy zadzwonili z laboratorium, że nie mam przyjeżdżać na transfer bo z 7 komórek nie ma nawet jednego zarodka.
Jutro znowu punkcja, druga próba. Jak to mówią do 3 razy sztuka.
Zregeneruj się psychicznie, nabierz dystansu i wróć po zarodki. Buzka dla Ciebie. [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji15] nie znałam Twojej historii ,moje starania i "problemy" to jak jakis katar przy Twoich problemach [emoji17] ale trzymam kciuki i będę o Tobie myśleć ,bedzie dobrze, musi być dobrze !!! [emoji8]

Hej :)
Szukam wsparcia..
5 lat staran, jestem po dwoch inseminacjach, 8 niesiecy przerwy. W piatek dowiedzialam sie ze mam torbiel endometrialna 4cm i ze mamy pomyslec nad in vitro.
Ilu z Was sie udalo za pierwszym razem?
Jesten zaskoczona ta informacja. Na in vitro oczywiacie się zdecydujemy ale potrzeba mi wsparcia bo juz mam dosc...

My tez juz 5 lat sie staramy i wczoraj miałam pierwsze Ivf, długo zwlekaliśmy z ta decyzja. 2 podejścia do iui które sie nie odbyły z powodu braku dawki prawidłowego nasienia,były dla nas dużym ciosem ale ogarnelismy sie i walczymy! Także poczytaj fora i głowa do góry, nie jesteście sami [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Hey. Wlaśnie jestem po pierwszej probie , to moj 11dpt i dzis zrobilam test choć powinnam dopiero jutro.... Wyszedl negatywny. Boli mnie brzuch jak na @ plecy i tyleczek plus glowa od czasu do czasu. Krwawien nie mam ani plamien.Mialam transfer 5 dniowego zarodka. Nie wiem.. Moze jest jeszcze nadzieja..

Ale test z sikacza? Tylko beta albo i dwie dadzą Ci odpowiedz... także do labo!

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Cześć Hope. Jesteś tydzień przede mną, dziś mój 4dpt, pierwsza próba. A to świeży transfer czy crio? Zarodek ile miał dni? No i test to sikacz, nie beta, tak?

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony

Pixi jak się czujesz?

reklama
Cześć Hope. Jesteś tydzień przede mną, dziś mój 4dpt, pierwsza próba. A to świeży transfer czy crio? Zarodek ile miał dni? No i test to sikacz, nie beta, tak?

To moj pierwszy transfer 5dniowego zarodka,a test robilam sikany bo nie mam mozliwosci zrobienia bety bo tu w anglii nie ma czegos takiego ,ze mozna isc do laboratorium. A jak ty sie czujesz? Masz jakies objawy?

Do góry