reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny mam problem zmarła mi wczoraj babcia :frown: ja do ko.kościoła i spowiedzi chodziłam raczej regularnie ale odkąd podchodze do ivf to u spowiedzi nie byłam . Może głupie pytanie ale była któraś z was po ivf u spowiedzi ?

reklama
dziewczyny mam problem zmarła mi wczoraj babcia :frown: ja do ko.kościoła i spowiedzi chodziłam raczej regularnie ale odkąd podchodze do ivf to u spowiedzi nie byłam . Może głupie pytanie ale była któraś z was po ivf u spowiedzi ?

Ja bylam.
Nie wyspowiadalam sie i nie wyspowiadam z tego nigdy. Nie wyobrazam sobie zalowac, ze zrobilam wszystko, zeby miec dziecko. Licze, ze Bog jest ponad to i kiedys tam sam mnie z tego rozliczy, jesli uzna to za grzech. Kosciolowi nic do tego w jaki sposob poczne moje dziecko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem jak jest w PL, ale tu pierwsza wizyta w klinice jest gratis, idziesz z cala dokimentacja i wynikami badan, ktore robilas po drodze Ty i maz i lekarz po ich przestudiowaniu mowi Ci, co trzeba zrobic dodatkowo i dopiero jak masz wyniki to podchodzisz do procedury. U mnie z tych bardziej specjalistycznych byly to droznosc, podstawowe badanie spermy u Malza + usg jader i kriotypy obojga.

W ivi 250 € pierwsza wizyta .
a to cennik z 1 punkcjia jeśli będzie potrzebna 2 +2000 €

Załączniki

• 20160401_142752-e1459513826518.jpg
    20160401_142752-e1459513826518.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 69
W pl za wszystko się niestety płaci... może w mniejszych miejscowościach coś jest czasem łatwiej lub inaczej ale tak jak dla nas gdzie mieszkamy w krk to wszystko płatne i na dodatek duuuużoooo... dzięki za listę badań... niektóre miałam robione ale większości nie... zastanawiam się nad tą laparoskopią albo histeroskopią ale gin w klinice jeszcze przy iui jak go o to pytałam to mówił, że nie ma wskazań... już pomijam fakt że nawet nie wiem gdzie się udać żeby ewentualnie zrobić to na nfz... ehhh masakra.... a czy któraś z was leczy/leczyła się w krk? Może ktoś polecić lekarza i klinike? My chodziliśmy do macierzyństwa ale z ivf zastanawiam się czy może nie zmienić kliniki...
nouvelle, zobacz sobie klinike Parens w Krakowie. Ceny tam nie sa wygórowane. Koszt 4500zł (punkcja ze znieczuleniem, zaplodnienie, transfer). Ja na 99% procent tam bede robic, bo moj gin z ta klinika wspolpracuje. Do tego dochodza badania, wizyty i leki.

Wszystko zależy czy nasienie jest dobre jeśli na 1 rzut oka jest dobre hi to tylko Kariotypy no i jakieś tam zarazy inne
Sprawa się komplikuje jak są robaczki słabe ale tu niż nic nie powiem bo ten problem nas ominął.
Wiedziała że jesteś sprytna dziewczynka i sobie poradzisz z odczytaniem.
Ja tez nie kumam po co te badania się robi ;)postanowiłam się w to nie zagłębiać wystarczająco mam na głowie .Niektóre z nich zalecają po poronieniach lub braku implantacji ( to nie mój problem ale postanowiłam zbadać się na wszystko ha ha ha )
I mogę stwierdzić że jestem zdrowa buahaha jakkolwiek to brzmi nic mi w tych badaniach źle nie wyszło.
Obniżona rezerwa jajnikowa i rozległa endometrioza. Reszta ok
Ja tez chce sobie zbadac wszystko, a co ;)

Ej dziewczyny a gdzie jest ten słownik o którym piszecie?
Link do: Slownik in vitro
a jakbys chciala samam znalezc, to na gornym pasku zielonym grubym (na kompie), z prawej strony, drugi kwadrat od prawej to Grupy. Tam wchodzisz i w wyszukiwaniu wpisujesz co cie interesuje, np in vitro. Mi wyszukalo od razu Slownik in vitro. kliknelam i dalam dołącz do grupy, wiec pewnie teraz bedzie sie pokazywala mi w dziale Twoje grupy.

W ivi 250 € pierwsza wizyta .
a to cennik z 1 punkcjia jeśli będzie potrzebna 2 +2000 €

No ivi sie ceni, jesli ida za tym rezultaty to ok.
U mnie pierwsza gratis, zlecenie na badania, na drugiej wizycie juz z wynikami (trwala jakies 2h) anazliza wynikow, badanie ginekologiczne, procedura wyjasniona krok po kroku, lacznie z pokazem slajdow. A kilka minut pozniej decyzja ze za 3 miesiace zaczynamy wiec leki poprzedzajace procedure i wtedy dostalismy cennik - wszytsko bylo wliczone w cene (poza lekami). Mialo byc 5200e i tak bylo. Nie zaplacilam ani grosza dodatkowo. Kasa miala wplynac im na konto najpozniej dzien przed punkcja.

reklama
No ivi sie ceni, jesli ida za tym rezultaty to ok.
U mnie pierwsza gratis, zlecenie na badania, na drugiej wizycie juz z wynikami (trwala jakies 2h) anazliza wynikow, badanie ginekologiczne, procedura wyjasniona krok po kroku, lacznie z pokazem slajdow. A kilka minut pozniej decyzja ze za 3 miesiace zaczynamy wiec leki poprzedzajace procedure i wtedy dostalismy cennik - wszytsko bylo wliczone w cene (poza lekami). Mialo byc 5200e i tak bylo. Nie zaplacilam ani grosza dodatkowo. Kasa miala wplynac im na konto najpozniej dzien przed punkcja.

Podobno są najlepsi ale trochę ich poniosło .
Są od przypadków beznadziejnych
Ale uciekam do quiron jestem zadowolona

Ostatnia edycja:
Do góry