reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz co? Ja zupelnie nie rozumiem twoich wynikow. Tak na moj rozum. Kazda z tych chorob to problem w innym chromosomie. I co? Nagle wszystko? Cos z czego licza ma wplyw na taki wynik... hcg? Moze to jest tak bez sensu bo po prostu sensu nie ma?

Nie wiem dokładnie co biorą pod uwage wyliczając prawdopodobieństwo. Na pewno pomiary z usg,wiek matki, beta HCG i jakies białko z krwi ... Dziecko jest małe, przeziernosc jednak nie jest tragicznie duża, kość nosowa widoczna ... Tez nie rozumiem skąd az tak tragiczny wynik . Czytałam gdzies , ze leki moga troche zaburzać wynik, ze waga matki jest brana pod uwage, mam nadwagę , ale nie wazę 100kg... To jest rachunek prawdopodobieństwa i przewaznie sie jednak sprawdza. [emoji27]

Milagros, czy zeby zrobić diagnostykę preimplantacyjna , musze mieć wskazania ? Jesli diagnoza sie potwierdzi to chyba większych wskazań nie trzeba prawda ? Najpierw sami zrobimy kariotypy. Co jeszcze zrobić zeby jak najbardziej uchronić sie przed taka syt w przyszłości ?

Głowa mi pęknie, nie wytrzyma tej gonitwy myśli ... serce tez ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za mile slowa :) jestescie kochane :*
Mimo wszystko ja musze sie na chwile wylaczyc z forum zeby dojsc do siebie po kolejnej porazce. Dlatego tez prosze zeby ktoras z was skopiowala i przejela kalendarz :)
Nie opuszczam was na zawsze :) ale musze zrobic pare dni przerwy :)

Gosia, bardzo mi przykro. ☹️

Nie marudz. Najpierw sprawdz endo, potem planuj transfer. Ja juz 2 transfery takie mialam, ze wszystko zaplanowane a tu endo do dupy.

Kuedys mualam podane w 19 i 22dc.

Roznie to bywa. W sztucznym cyklu mozna endo pasc tak dlugo az rosnie a nie spada...mozna miec transfer w 30dc, 40dc....

Cierpliwosc, niestety. U mnie tez na wyczerpaniu. Dopiero 4dc.

Ja zawsze miałam crio na sztucznych cyklach i lekarz mi powiedział, ze transfer będziemy robić maksymalnie do 22? (już nie pamietam dokładnie ale to był dwudziesty któryś dzień). Coś się potem nie tak chyba z tym endo robi. Mi zreszta odwołali transfer bo endo nie urosło tyle ile powinno, rosło powolutku- nie spadało. Także nie pasł go niewiadomo ile...

Nie wiem dokładnie co biorą pod uwage wyliczając prawdopodobieństwo. Na pewno pomiary z usg,wiek matki, beta HCG i jakies białko z krwi ... Dziecko jest małe, przeziernosc jednak nie jest tragicznie duża, kość nosowa widoczna ... Tez nie rozumiem skąd az tak tragiczny wynik . Czytałam gdzies , ze leki moga troche zaburzać wynik, ze waga matki jest brana pod uwage, mam nadwagę , ale nie wazę 100kg... To jest rachunek prawdopodobieństwa i przewaznie sie jednak sprawdza. [emoji27]

Milagros, czy zeby zrobić diagnostykę preimplantacyjna , musze mieć wskazania ? Jesli diagnoza sie potwierdzi to chyba większych wskazań nie trzeba prawda ? Najpierw sami zrobimy kariotypy. Co jeszcze zrobić zeby jak najbardziej uchronić sie przed taka syt w przyszłości ?

Głowa mi pęknie, nie wytrzyma tej gonitwy myśli ... serce tez ...

Nic nie trzeba. Placisz i ci robia.

Trzymam kciuki za was bardzo mocno. Trzymaj sie!!!

Ja zawsze miałam crio na sztucznych cyklach i lekarz mi powiedział, ze transfer będziemy robić maksymalnie do 22? (już nie pamietam dokładnie ale to był dwudziesty któryś dzień). Coś się potem nie tak chyba z tym endo robi. Mi zreszta odwołali transfer bo endo nie urosło tyle ile powinno, rosło powolutku- nie spadało. Także nie pasł go niewiadomo ile...

Mi mowiono ze mozna tak dlugo czekac jak sie chce bo to cykl sztuczny i to nie ma znaczenia o ile endo rosnie i jest trojdzielne.

Mi roslo bardzo dlugo, az mialam miec transfer...i spadlo.

Aniu nie pamietam juz dokładnie ale pozostałe były 3 cyfrowe. U mnie okazało sie ze wpływ miała cukrzyca ciążowa której nie bada sie na tak wczesnym etapie :( usg było ok a wyniki krwi fatalne.

Milagros nie wiem czy to mialo wplyw w dzien punkcji lekarz sprawdzal i powiedzial ze ok ale poniewaz wszystkie wiemy ze to komercja niestety wiec nie wiem na ile mpwil prawde a na ile klamal. Wiem natomiast ze wyniki nasienia w dniu punkcji byly tragiczne a wczesniejsze dawaly szanse na duzo wiecej. Teraz nie bede gdybac co poszlo nie tak czy moje endo czy plemniki poprostu nie wyszlo. I musze sie z tym pogodzic :(

reklama
Nam lekarz jeszcze przed badaniem męża zalecił brać taki sam zestaw jak ja biorę.
Selen, acard, Femibion, cynk. Maż sie wystraszył ilości leków poleciał zrobić badanie, nie trzeba było nic brać, taka ma dobra armie. Wiec napewno zestaw nie zaszkodzi a moze pomoc.

Do góry