reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Na zdjęciu porządny ośrodek :)
W tym roku już odpoczywamy od ivf . Dwie stymulacje w ciągu 5 miesięcy to dużo dla nas. Musimy teraz ogarnąć się psychicznie , fizycznie i finansowo. Jeszcze dach i okna na budowę trzeba w tym roku kupić.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
O proszę widzę, że u was też budowa domku! My z mężem też stawiamy za tydzień już dach robimy. Na wiosnę chcemy się wprowadzić mam nadzieję, że już będę w ciąży jak to mówią nowy dom nowy członek rodziny :-) oby to była prawda musimy zapełnić puste pokoje w domu hehe

reklama
Dobry wieczór a u mnie cisza czuje jakieś delikatne klucia i brzuch jak balon nie wiem czy to dobrze czy źle ? M mnie teraz wkurzył :growl:

Ja przez 20 lat nigdy nie sprawdzałam godziny. Jeśli @ się pojawiła, to ten dzień liczyłam jako pierwszy. Może się mylę,ale teoria o godzinach do mnie nie przemawia :)
Tez pierwsze slysze o godzinach :)
Jak pojawi sie malpa obojetnie czy jest to rano popoludniu czy w nocy to licze zawsze to za pierwszy jej dzien kolejny jest drugim. Przeciez jak ginekolog pyta o ostatnia miesiaczke to tez noe pyta a o ktorej sie pohawila

Ja się cieszyłam kiedyś,że zawsze dostawałam okres z samego rana, nigdy w ciągu dnia. Nie było problemu z liczeniem :)

Mnie dzisiaj coś mocno brzuch pobolew. Tak okresowo jakoś. Wzięłam już w dzień nospę i chyba zaraz wezmę drugą. Jak na szpilkach będę czekać na wtorkową wizytę.
Przyzwyczaj sie na poczatku takie bole podobno sa normalne ale niech sie wypowiesza mamy ja tylko wiem jak miala siostra :)

Mam pytanie mogę zrobić trochę spamu chodzi mi dokładnie o zdjęcia wyników mojego męża nasienia bo nie znam się na tym, pani doktor powiedziała tylko invitro i tyle, ale zastanawiam się, czy przy takich złych wynikach jest jakaś szansa na invitro

Załączniki

• DSC_0208.JPG
    DSC_0208.JPG
    537,5 KB · Wyświetleń: 82
Mam pytanie mogę zrobić trochę spamu chodzi mi dokładnie o zdjęcia wyników mojego męża nasienia bo nie znam się na tym, pani doktor powiedziała tylko invitro i tyle, ale zastanawiam się, czy przy takich złych wynikach jest jakaś szansa na invitro

Załączniki

• DSC_0207.JPG
    DSC_0207.JPG
    544,6 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Dobra wyslam może ktoś.sie znajdzie co będzie coś wiedział
Na załączonych wynikach widać wyraźną poprawę w morfologii. Czy mąż nie brał przed badaniami w okresie jakichś 3 miesięcy antybiotyków? One maja bardzo duży wpływ na morfologię, dlatego badania nie powinno się wykonywac jeżeli od zakończonej terapii nie minęło 3 m-ce. Nam kiedyś lekarz powiedzial że morfologia może być nawet 0 i nasienie będzie się nadawac do in vitro. Pamiętaj że oni badania robią z próby a nie z całego oddanego materiału

Do góry