N@t@li@89
Fanka BB :)
Motylku a jak sytuacja że stymulacja u Ciebie ? Do końca Gretka będzie Cię prowadził?Prolaktynę mam wzorcową,ta nadwyżka to makroprolaktyna, która najprościej mówiąc fałszuje wynik. Nie ma żadnego wpływu na moje zdrowie ani płodność. Pozostałe wyniki też w normie. Z medycznego punktu widzenia nie ma przeszkód, żebym zaszła w ciążę. Krwawię, ponieważ prawdopodobnie pękła mi jakaś torbielka, która się zrobiła z pęcherzyka. Potwierdza to ten straszny ból, który mnie trzymał 3 dni. Zmian na jajnikach ani w macicy nie ma.
Rozmawiałyśmy też o akupunkturze. Zdaniem lekarki to może nam pomóc w usunięciu stresu, ale poza tym nie przełoży się na sukces in vitro. Nie polecała tego, ale też nie odradzała. Powiedziała, że wszystko zależy od tego czy chcemy na to wydać pieniądze.
Jej zdaniem naszym głównym przeciwnikiem jest stres. Opowiedziała mi, jakie procesy następują w endometrium przy in vitro. Musimy czekać na właściwą komórkę i właściwego plemnika. Kazała wierzyć, że się uda i nastawiać się pozytywnie, bo medycznie u mnie jest wszystko ok, a na plemniki nic nie możemy poradzić.
Beata u mnie zmiana na Novum póki co mnie satysfakcjonuje obsługa i lekarza pełen profesjonalizm żadnych obietnic szczerze mówią co się im nie podobało ( np. u mnie lekarka mówi że miałam za duże dawki leków i na jej oko za mało komórek pobrali ale to tylko jej zdanie). Teraz da napewno inne leki to już wiem a co dalej to zobaczymy