reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A co złego jest w podaniu zarodka w 2 lub 3 dobie? Przecież nie ma dowodów na to że w stadium blastki jest większe prawdopodobieństwo implantacji.

Ciekawe na jakiej podstawie decydują czy podać w drugiej czy w trzeciej dobie po punkcji. Ze mną nie rozmawiano na ten temat. Po prostu był telefon z informacją ile zapłodnionych i ze następnego dnia transfer.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie zrobilam sobie wyniki tarczycowe bo cos kiepsko czulam sie po transferze nie moglam spac nosilo mnie caly czas no i wyszlo szydlo z worka. Stymulacja doprowadzila moja tarczyce do nadczynnosci jeszcze z 2 tygodnie i nie produkowalaby wogole tsh chyba :p
Wyniki sa takie Ft3 - 6.040, Ft4 - 22.030 Tsh - 0.148
Masakra mam nadzjeje ze zdarze wyrownac poziom przed kolejna stymulacja i bede prosic lekarza zeby przy stymulacji sprawdzal mi poziom tsh

Ciekawe na jakiej podstawie decydują czy podać w drugiej czy w trzeciej dobie po punkcji. Ze mną nie rozmawiano na ten temat. Po prostu był telefon z informacją ile zapłodnionych i ze następnego dnia transfer.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie też tylko poinformowano ile mam zarodków i kiedy transfer. Mi to nie przeszkadza skoro jest skuteczne. Widocznie uznali że tak będzie lepiej i mój brzdąc w czwartek skończy roczek:)

A co złego jest w podaniu zarodka w 2 lub 3 dobie? Przecież nie ma dowodów na to że w stadium blastki jest większe prawdopodobieństwo implantacji.
Nikt nie pisał, że to coś złego :)
W 3 lub 5 dobie zazwyczaj się podaje.
Ja tez miałam w 2 dobie a z tego co czytam większość dziewczyn chyba miała ta 3 dobe. Stąd zapytanie o decyzję podania w 2 dobie.
U mnie embriolog był zdziwiony decyzja lekarza o podaniu w 2 dobie. Tez mówił, że zazwyczaj podaje się 3 lub 5 doba.
Wszystko pewnie zależy od tego jak się podzielił zarodek. U mnie był w 2 dobie podzielony na 4, embriolog powiedział ze w 3 dobie było już 8 i wtedy jest większa szansa na powodzenie (oczywiście prócz innych czynnikow).
Ja się aż tak nie znam :)
Pisze tylko co powiedział embriolog :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie zrobilam sobie wyniki tarczycowe bo cos kiepsko czulam sie po transferze nie moglam spac nosilo mnie caly czas no i wyszlo szydlo z worka. Stymulacja doprowadzila moja tarczyce do nadczynnosci jeszcze z 2 tygodnie i nie produkowalaby wogole tsh chyba[emoji14]Wyniki sa takie Ft3 - 6.040, Ft4 - 22.030 Tsh - 0.148
Masakra mam nadzjeje ze zdarze wyrownac poziom przed kolejna stymulacja i bede prosic lekarza zeby przy stymulacji sprawdzal mi poziom tsh
Miałaś jakąś zmianę leków? Jakie miałaś wcześniej tsh?
Ja też już teraz będę tego pilnować, już Wam pisałam jak u mnie to miało wpływ na stymulację :(

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry