reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ahh i jeszcze mam dziewczyny pytanie...po punkcji...przy tych wszystkich lekach ktore mam ...myslicie ze kwas foliowy i d3 moge dajej łykac????zapomnialam lekarza zapytac

reklama
Czad:) fajnie że WAS mam:) gosia a wiesz moze, jesli podadza 2 zarodki na raz ( moze slyszalas albo dziewczyny wczesniej pisaly)...to czesto zdarzaja sie ciaze bliźniacze?
To jest loteria jak w totka albo przyjma sie oba zarodki albo jest wieksza szansa ze ktorys z tych dwoch zostanie. Czasami btwa tez tak ze zostanie 1 i sie podzieli ba 2 a bywaja przypadki ze zostaja obydwa i oba dziela sie jeszcze na 2 tego obawia sie moj lekarz i jak tylko patrzy ze mam mniej niz 35 lat to od razu mowi ze poda jeden. Troche mnie to wkurza bo to pezeciez moja kasa moj brzuch i moja ewentualna ciaza i jestem ja w stanie przyjac z wszystkimi ewenrualnymi konsekwenchami ale wiwczas mowi czy tez z takimi ze przezyja dzieci a ja moze nie to doprowadza mnie do pionu i normalnego myslenia ze moze faktycznie lepiej nie ryzykowac. Zobacze co powie mi w sierpniu jak jeszcze raz go spytam.
:)

Kochane mozeciemi przyblizyc troche bardziej temat encortonu bo slyszalam ze niektore z was przyjmuja po trsansferze ze jest dobry dla osob z hashimoto zeby ewentualnie organizm nie zniszczyl zarodka mam zamiar pogadac o tym z lekarzem w sierpniu ale chcialabym uslyszec tez wasze opinie bo to jednak steryd czy nie zaszkodzi dziecku???

reklama
To jest loteria jak w totka albo przyjma sie oba zarodki albo jest wieksza szansa ze ktorys z tych dwoch zostanie. Czasami btwa tez tak ze zostanie 1 i sie podzieli ba 2 a bywaja przypadki ze zostaja obydwa i oba dziela sie jeszcze na 2 tego obawia sie moj lekarz i jak tylko patrzy ze mam mniej niz 35 lat to od razu mowi ze poda jeden. Troche mnie to wkurza bo to pezeciez moja kasa moj brzuch i moja ewentualna ciaza i jestem ja w stanie przyjac z wszystkimi ewenrualnymi konsekwenchami ale wiwczas mowi czy tez z takimi ze przezyja dzieci a ja moze nie to doprowadza mnie do pionu i normalnego myslenia ze moze faktycznie lepiej nie ryzykowac. Zobacze co powie mi w sierpniu jak jeszcze raz go spytam.
:)
Ano wlasie...powiem ci gosiu ze lekarz troche racji ma..blizniaki to naprawde duze obciazenie dla organizmu matki no i wlasciwie 90proc ze beda wczesniakami i rozne inne zagrozenia. Ja mam rowne 35 latt i w planach sa 2 zarodki, ale ja jeszcze porozmawiam przed transferem o tym..zobaczymy jak sie rozwina komorki i ile ich bedzie....bo tak szczerze to wolalabym uniknac takiej sytuacji.

Do góry