reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

12 przy bliźniaczej? to strasznie mało... :o U mnie przy pojedyńczej było 18kg, a po pół roku ważyłam mniej niż przed ciążą ;-) nie ma sie co przejmować.

Gosia, Karolik &&&&&

reklama
Martini dzięki, w koncu sezon na truskawki rozpoczęty ;)
Koralik powodzenia!!!
Agatek nie dziwie sie, cały czas pod gorke. Jestes bardzo dzielna, ze to wytrzymujesz, ale czesto tak sie zdarza a pozniej piekna donoszona ciaza i slodki rozowy bobas, u Ciebie tez tak napewno bedzie, sama pisałas o potędze podswiadomosci, teraz musisz uwierzyc, ze dzidzius sie urodzi zdrowy o czasie!! :*

faktycznie torbiel endometrialna to inna bajka:-( i elpeij z nią stymulować. Ona nie produkuje hormonów (chyba).A ten jajnik bez torbieli, coś gmerane w nim było? bo jak tak to dlatego nie odpowiada na stymulacje. Co do wycieszenia wygląda na to ze dobrze Cię wyciszyli. Problem leży w tym, ze endometrioza zaatakowała jajnik i jest torbiel. Patrze na AMH i według naszych norm to PCOS no chyba ze masz z 25lat:-) Ale normysa różne wiec.. Co do Dhea to w takim razie, nie ma sensu bo AMH jest ok no chyba ze jest niskie g waszych norm. A był krotki protokół ?czasem te zawirowania hormnalne przy długim mimo wszystko nie sluza. Ale jest ryzyko ze nie odpowiesz na stymulacje - zwsze jest mniej pecholi niż na długim.ale sa lepszej jakości. Z drugiej strony dlugi lepiej synchronizuje endometriunmm do transferu... A przy endometriozie jest problem z implantacja. poczytam jeszcze, ale nie mam pomysłu ,....

Dziewczyny mam pytanie.Jak byłam po punkcji i miałam ryzyko hiperki to lekarz kazał mi pic białko serwantkowe.M kupił taka wielka paczkę ze nawet połowy nie życzyłam i mam pytanie czy teraz po transferze można tez pic to białko czy nie?

Tak stymulowali mnie z torbiela .to jest torbiel endometrialna . Operowali mnie w październiku miałam 3 torbiele ( wcieli 2 z prawego ) i lewy jajnik otworzyli ale stwierdzili ze zrobią więcej szkody niż pożytku bo torbiel miała 1 cm i była źle umiejscowiona ) przy stymulacji odpowiada tylko jajnik z torbiela ten po operacji śpi. Wychodzą z założenia że torbiel endometrialna poniżej 4 cm jest dopuszczalna ( mniejsze zło niż operacja )
Klinika w Hiszpanii
LH normy w fase folicular mam 1.9 do 12.5
Mój wynik 5.6 tylko to jest badane przed początkiem stymulacji
norma dla kobiet po menopauzie 15.9 do 54
czyli tylko ten z torbiels będzie odpowiadał, bo uszkodzona jest tkanka no i rezerwa niska w tym jajniku. Zostaje tylko jeden, był długi protokół tak jak powinno być..szczerze to mam wrazenie, że lekarz dobrze Cię prowadzi(co rzadko się zdarza). Tylko jesteś trudnym przypadkiem, ale i trudniejszym tutaj się udało:-)

Kaczorku - możesz pić, Twój M też może :-) to odżywka białkowa, taka jak piją sportowcy.Nie wiem jaki smak masz, ale nieźle sie komponuje z różnymi koktajlami, możesz dodawać do naleśników, ciast itp.

Hej babolki
Gosia powodzenia :* oby kropek został u ciebie na najbliższe 9 miesiecy :)
Czesia to malutko przytyłas, ja z pojedyncza ciaza 17 kg- do 8 miesiaca bo tyle wytrzymałam :D
Ja w pierwszej ciazy przytyłam 30 ;( jak szlam rodzic miałam 103 kg ;( aż wstyd :/ potem schudłam i ważyłam nawet mniej niz przed bo 63 ( rok temu mialam laparoskopię i musiałam byc przymusowo na diecie) a jak w styczniu przestałam palić to teraz wazę juz 71 ;( mam tendencje do tycia a ze lubię słodkości to juz inna bajka ;) i na jedno boje sie żeby żniw tyle nie przytyć jeśli sie uda ;/

reklama
kate_p7 potrzebuje porady jak to widzisz jaki powinien być mój plan .
1 stymulacja przerwana brak odpowiedzi
Antyki 36 dni fistipur 225 + monopur 75
2 stymulacja
Antyki 14 dni gonal 300 + menopur 75 + anagonista orangutan :Dale tylko pod koniec 1 szt.
Wynik 8 pęcherzyków w lewym jajniku prawy śpi . Z tego 4 owocowy zdolne do zapłodnienia zapłodnily się ale nic dalej. ..
Jestem po operacji na prawym jajniku 2 torbiele ( teraz jajnik nie działa ) i wycięcia lewego jajowodu z powodu Wodnika.
Mąż nasienie ok ( proponowali by został dawca )
Badania czy nie mam "uczulenia " na jego robaki robili mi przed inseminacjia jakieś 5 lat temu .
Jestem w oczekiwaniu na 3 stymulację .
Jak to widzisz :D
czylikrótki protokół to 4 oocyty. Przepraszam, ze tak chaotycznie, ale trochę was jest:-) A co to znaczy, ze zapłodniły się i nic dalej? były przedjadrza i nie podzieliły się? czy w ogóle nie zapłodniły? Może jakiś wadliwy sort? trzeba pomyslec nad zmiana leków, ale obawiam się ze endometrioza niweczy wszystkie starania.. mam prxzeczucie ze już jak będzie jeden zarodek to będzie ciaza.

Do góry