reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej babolki
Falka napewno bedzie dobrze!!! Kciuki zacisniete! :) ja tez zobaczylam serduszko w 6t4d, ale w sumie to było 1sze usg, wiec trudno powiedziec kiedy sie serduszko pojawiło.
Czesia czekam na wiesci kiedy bedzie cc, ale ciaza donoszna wiec to najwazniejsze!!
Gosia oby jak najwiecej jajeczek sie zapłodniło :) a cos lekarze mowili, w ktorej dobie transfer?
Natalia ja teraz biore nacinanie zarodka, ale lekarz mowil ze to ma sens tylko przy mrozaku, przy swiezych to wyrzucanie pieniedzy w błoto. Embrioglue nie biore, lekarz odradza.

reklama
Hej babolki
Falka napewno bedzie dobrze!!! Kciuki zacisniete! :) ja tez zobaczylam serduszko w 6t4d, ale w sumie to było 1sze usg, wiec trudno powiedziec kiedy sie serduszko pojawiło.
Czesia czekam na wiesci kiedy bedzie cc, ale ciaza donoszna wiec to najwazniejsze!!
Gosia oby jak najwiecej jajeczek sie zapłodniło :) a cos lekarze mowili, w ktorej dobie transfer?
Natalia ja teraz biore nacinanie zarodka, ale lekarz mowil ze to ma sens tylko przy mrozaku, przy swiezych to wyrzucanie pieniedzy w błoto. Embrioglue nie biore, lekarz odradza.
Dzisiaj maja dzwonic :) ja bym chciala 1 czerwca :)

Gosia, gratuluję super wyniku :-) Trzymam kciuki, żebyś dzisiaj otrzymała super wiadomości.

Natalia, fajnie, że wracasz do gry :-) Mój lekarz nie zgodził się na kolejną stymulację już teraz. Byłam dobrze wystymulowana poprzednio, estradiol był wysoki i muszę zaczekać. Też chciałam podchodzić od razu, ale nie kosztem zdrowia. Umówiliśmy się na wizytę pod koniec czerwca, wtedy będę miała rozpisaną stymulację i dzięki temu będę mogła dostać leki jeszcze z refundacją. Zapytaj o taką możliwość.

Malutkikaczorku, ja też miałam 5 i 6 dpt ból jak na @, ale to jeszcze nic nie znaczy. Może to implantacja? Bierz Nospę, ja nie brałam i może to się przyczyniło do niepowodzenia - skurcze macicy przeszkadzają zarodkowi.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! :-)
Pytałam lekarza po transferze czy brać nospe w razie czego a on uważa ze im mniej leków tym lepiej ;) biorę magne b6 na skurcze ;) lekarz kazał zrobić betę za tydzień w pobiedzialek i musi byc powyżej 50 żeby była ciąża i zastanawiam sie czy jak zrobiłabym z 3 dni wcześniej to czy tez by cos wyszło?

Pytałam lekarza po transferze czy brać nospe w razie czego a on uważa ze im mniej leków tym lepiej ;) biorę magne b6 na skurcze ;) lekarz kazał zrobić betę za tydzień w pobiedzialek i musi byc powyżej 50 żeby była ciąża i zastanawiam sie czy jak zrobiłabym z 3 dni wcześniej to czy tez by cos wyszło?

Kaczorku a miałas podane 5 dniowe blastki? mysle ze po 7-8 dniach mozna robic bete najwczesniej, ja robiłam po 9 i juz było wiadomo ze sie nie udało, ale zrobilabym wczesniej gdyby nie to ze akurat był weeekend.

reklama
Dorota, kciuki zaciskamy i czekamy na Was :)

kaczorek, nospa nie zaszkodzi, a skoro pojawiają się jakieś skurcze jak na @, to znaczy, że by się przydała :) bezpiecznie 3x1 zwykłą możesz łykać. najwazniejsze, to włąsnie tych skurczy uniknąc. Ty nie miałaś blastki transferowanej, więc na pewno nie rób wczesniej niż w 9-10dpt, bo moze nie wyjsc i się bedziesz niepotrzebnie stresować.
głowa do góry!

Do góry