reklama
pisanka89
Fanka BB :)
Mam dziś takiego lenia że nawet komputera nie chce mi się włączyćA mnie spanie zawsze po obiedzie bierze i dziś znów drzymka złapałam U mnie też juz brzuch nie boli teraz idę kolacje robić
Zagraj w simsy
G
Gość
Gość
Dziewczyny dlaczego po punkcji bierze sie lutinus???? Przeciez to progesteron.
Jak progesteron jest wysoki to przeciez transferu sie nie robi...
W jakim celu mi go teraz kazali brac, jak mam planowany transfer???
pisanka89
Po 12 dpt jeżeli wyjdzie wynik to na 19 kwietniaPisanka, mam Cię dwa razy na betowanie wpisana! który termin ma zostać?
annemarie
A ja sie obstawilam wszystkimi lekami,w brzuchu zaczyna mnie cmic(nie po pierogach ) i zaczyna do mnie powoli docierac ,ze to co nieuniknione sie zbliza wielkimi krokami.
W chacie mamy z M.dyskusje ile zarodkow mamy implantowac,ja chce 2 M. jednego...a taki byl spokoj...
zaczyna sie tango milonga.
Westi zniknela kompletnie z radarow stalo sie cos? odpoczywa czy jej internet wywalilo???
W chacie mamy z M.dyskusje ile zarodkow mamy implantowac,ja chce 2 M. jednego...a taki byl spokoj...
zaczyna sie tango milonga.
Westi zniknela kompletnie z radarow stalo sie cos? odpoczywa czy jej internet wywalilo???
annemarie
Progesteron jest niezbędny do podtrzymania ciąży. Początkowo, do 8.–13. tygodnia ciąży, jest produkowany przez ciałko żółte, czyli pęcherzyk jajnikowy, który po zapłodnieniu nie zanika, lecz przekształca się w ciałko ciążowe. Na tym etapie zadaniem progesteronu jest przygotowanie śluzówki macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja płodowego – umożliwia on zagnieżdżenie się jaja. Następnie progesteron zaczyna być wydzielany przez łożysko i nadal podtrzymuje ciążę, chroniąc mięsień macicy przed przedwczesną czynnością skurczową. Progesteron dba o utrzymanie ciąży i jej bezpieczny rozwój, zapobiega przedwczesnemu porodowi, umożliwia przyjście na świat dziecka we właściwym terminie. Jest więc hormonem, który można nazwać strażnikiem ciąży. Podczas 9 miesięcy oczekiwania na dziecko poziom progesteronu wzrasta prawie stukrotnie. Przed porodem jego poziom nieco spada, co jest dla macicy sygnałem do silniejszych skurczów i rozpoczęcia akcji porodowej.
anika11
Dziewczyny dlaczego po punkcji bierze sie lutinus???? Przeciez to progesteron.
Chodzi o to, by przed punkcja- owulacja był niski, a po progesteton musi wzrastać, bo jest potrzebny tak jak Ann napisała
Ewunka
Jasny gwint co to sezon na pierogi hi hi hiWłaśnie byli rodzice i przywieźli mi kilogram świeżych pierogow z kapusta ale dzisiaj u mnie kurczak z ryżem i warzywami z sosem serowym i ochota na pierogi minęła
reklama
W kwestii progesteronu ja też mam pytanie, czy któraś z dziewczyn po transferze tez ma zleconą kontrolę progesteronu? Widze ze tylko bety robi, mi lekarz nigdy nie kazał. To moze w jakis sposób wpłynąć na powodzenie transferu?
Podziel się: