reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Truskawka ja teraz po transferze dostałam zastrzyki, ale poprzednim razem nie miałam. Myślę, że to zależy od lekarza.
A nie może na przemian sobie brać, bo po tej samej stronie to troszkę bolesne i brzusio troszkę pokłuty

reklama
No hs
Annemarie, tłumaczę sobie, ze w boki mi idzie i chyba trochę tak jest ;) widzusz, jak otwarte jestem, nawet na pytania retoryczne odpowiadam :D
A tekst o adoptowanym synu mnie rozwalił ;)

Wiem, ze to żaden problem i chyba raczej wiecie, ze nie mam zwyczaju narzekać i sie zalic, ale jak czytam, ze w 13tc kupujecie spodnie, to wiecie, głową mi szaleje :/

Moniusia, cieszę sie, ze w kariotypach porządek :)

Ewunka, do 12 tygodnia drzalam o krwiak, który unieruchomil mnie na 6 tygodni, więc teraz się śmieje, ze tylko takie problemy;)
No jak wszystko idzie pięknie to czasem człowiek szuka dziury :biggrin2:
Także możesz nie potrzebować spodni ciążowych :-p lepiej dla Ciebie

Witajcie dziewczyny :)
Gratuluje wszystkim zakropkowanym
Ja się też już nie mogę doczekac transferu u siebie
Dziewczyny a po transferze dalej przyjmuje się zastrzyki? Cos tu o tym pisałyście, ale nie wiem czy to standard czy to zalezy po prostu od lekarza, ja już mam swoich dość, teraz doszły mi te blokujące owulację, brzuch coraz gorzej wygląda, szczegolnie, ze daje je zawsze po 1 stronie :/ mam już coraz bardziej dośc, tym bardziej ze na wadze juz przybrałam kg (przypuszczam ze to woda w organizmie), a nie jem wiecej niz zwykle

Ja po transferze to juz nie mam żadnych zastrzyków, u mnie lekarze raczej oszczędni w lekach, luteina i tyle. Troche mnie to martwi.

&&& Dziewczyny :)

Ja się tylko chwalę, że kariotypy prawidłowe ;) - Chyba mamy po prostu pecha...
Bo nie wiem co oprócz nich mogę jeszcze zbadać pod względem genetyki. Chyba już nic nie ma.. Słyszałyście o jakiś jeszcze genetycznych jeśli chodzi o problemy z zapłodnieniem/komórkami?

Ja nie pomogę, ale to dobra wiadomość. Rozumiem ze Ty bys chciała znaleźć przyczynę problemu bo wtedy łatwiej walczyć, ale ja myśle ze to pech, stres i dlatego tak.

Dziewczynki jadę już po moje bąbelki :) o 10 transfer. Kciuki kciuki :*

Trzymam kciuki, z całej sily wierze ze zostaniecie ze sobą na zawsze. Relaksuj sie:)

Hej już moje kurczaczki są ze mną :) nie mam hiperki jednak :) mogę jeść nawet kapustę! Chyba się wstrzymam przy takim wzdeciu :) teraz leżę pół h i wracam.do.domku :) mam się oszczędzać i odpoczywac dwa dni :)
P.S. Nie wypadną one ze mnie prawda? :) boję się chodzić! :D
Stadium dwóch we mnie to 8bl ocena 8B
Ponoć dobre :p
Siku tez możesz robić nie bój się zostaną juz 9 m

Hej dziewczyny powodzenia wszystkim zakropkowanym dbajcie o siebie i wasze maluszki to piękny czas kiedy możemy być razem z nimi też już nie mogę się doczekać...Truskawka ja też jestem w czasie stymulacji i też mam jakiś wyjątkowo spuchniety brzuch wygląda jak ciążowy ale tak chyba może być chociaż poprzednie dwa razy aż tak mnie nie wywalilo. Ja po transferze nie miałam żadnych z astrzykow tylko wszystko w tabletkach Mi znowu jakby pęcherz pobolewa aż furagin wzięłam też nie wiem czy dobrze ...Ciężkie sprawy...Ale w sumie nikt nie obiecywał że będzie łatwo...

Dziewczyny jestem kaleka z urojona ciaza:/ chciałam kuchnię ogarnąć ale boli mnie brzuch :( pewnie psychika dokłada jeszcze do tego.
Może zrób coś co lubisz a nie za generalne się wzielas . Idź na spacer na sklepy czy na kawę z koleżanką .Ja jak sobie pomyślę ze trzeba by było w kuchni posprzątać to mi słabo :rolleyes2: zrób coś co lubisz

Dziewczyny kciuki za was dzisiaj, niech wasze kropki sie rozgoszczą :-)

Moniusia wspaniałe wieści i jeszcze lepsze twoje nastawienie. Bedziesz mamą, ja ci to mowię!! Nie ważne czy przez in vitro czy przez adopcje, ale bedziesz mamą!!!

Anika, madzionga ja juz ciążowe ciuchy nosze od 9tc, mimo, że brzucha jeszcze nie było to chyba w biodra mi poszło, bo wszystko mnie gniotło a ja nie nienawidzę jak mnie coś ciśnie. Ulga niesamowita jak zakładam ciążowe ubrania. Anika zobaczysz jak niedługo ci brzuszek wyskoczy, tak z dnia na dzien! U mnie tez długo nie było widać i dopiero tak 16-17tc sie zaokrągliłam a teraz rośnie w oczach.

reklama
To niemożliwe żeby wypadly od tak sobie. Spokojnie. Możesz normalnie chodzić i spacerować. Gratulacje.

staraj sie oszczedzac ,do niedzieli -lezec i pachniec i wszyscy wokol ciebie maja skakac:):):) kropki maja prawo jeszcze ze 2-3 dni krazyc po macicy i szukac najlepszego miejsca do wbicia zabkow;) Wypasc ,nie wypadna...wez ksiazke take ze 600 stron to do niedzieli powinnas miec co robic :)

Do góry