reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny, chciałam do Was dołączyć, przyjmiecie mnie? :) Zaczynam swoje 1sze in vitro i jestem w tym kompletnie zielona, od lekarza trudno się cos dowiedziec, ale już teraz nie będe szukać innej kliniki.
Od kilku dni biorę hormon stymulujący owulację, w srodę kontrolne usg, strasznie się tym wszystkim stresuje i nie mam się w sumie komu wygadać, bo nikt z rodziny nie wie.
Co do 6 komórek to mnie tez tak lekarz ostatnio powiedział, tez mam obawy czy 6 wystarczy, czy to nie za mało? Poza tym lekarz powiedział, że bedzie mi można podac tylko 1 zarodek, wiec szanse na ciaze wydaja mi się naprawde bardzo niewielkie :(

reklama
Witajcie dziewczyny, chciałam do Was dołączyć, przyjmiecie mnie? :) Zaczynam swoje 1sze in vitro i jestem w tym kompletnie zielona, od lekarza trudno się cos dowiedziec, ale już teraz nie będe szukać innej kliniki.
Od kilku dni biorę hormon stymulujący owulację, w srodę kontrolne usg, strasznie się tym wszystkim stresuje i nie mam się w sumie komu wygadać, bo nikt z rodziny nie wie.
Co do 6 komórek to mnie tez tak lekarz ostatnio powiedział, tez mam obawy czy 6 wystarczy, czy to nie za mało? Poza tym lekarz powiedział, że bedzie mi można podac tylko 1 zarodek, wiec szanse na ciaze wydaja mi się naprawde bardzo niewielkie :(
Witaj. Zapraszamy.
Jaki macie problem? Gdzie się leczysz ?

Oj dzieje się w kościele.
Ja uważam, że w sprawie aborcji powinno to być kwestią indywidualną.. jak ktoś będzie chciał usunąć to i tak usunie.
Denerwuje mnie tylko to, że tak Kościół się miesza-co do obrony życia-Ok, ma do tego prawo w jakiś sposób, ale każdy powinien o sobie decydować. Jeśli kobieta będzie chciała zabić swoje dziecko, może zabić też jak urodzi-wolna wola. Ale to jest tak upolitycznione, że aż niedobrze się robi.
Wczoraj byłam na chrzcinach, wszystko fajnie, słodko. Jak zaczął czytać, że odbędzie się msza za smoleńsk i, że za zbiórkę w tej intejcji i inicjatywę to serdeczne bóg zapłać dla komitetu pisu. To poczułam się jak w sejmie. Tak nie powinno być. Gdzie jest Bóg w tym wszystkim, nie wiem.
Boję się tylko, że zaraz wezmą się za ivf... I boję się, że wtedy takiego odzewu nie będzie :(

Ostatnia edycja:
Witaj. Zapraszamy.
Jaki macie problem? Gdzie się leczysz ?

U nas problem jest ze słabymi parametrami nasienia męza, co dziwniejsze mamy już jedno dziecko poczete drogą naturalną, lekarze jednak nie wiedzą, czemu tak sie parametry obnizyły, tak czy siak przy tych wynikach w gre wchodzi tylko in vitro.
tez sie obawiam, ze in vitro bedzie niedługo całkowicie zakazane, teraz robimy szybko, bo jest jeszcze ta refundacja leków do czerwca.
A leczymy się w Krakowie

U nas problem jest ze słabymi parametrami nasienia męza, co dziwniejsze mamy już jedno dziecko poczete drogą naturalną, lekarze jednak nie wiedzą, czemu tak sie parametry obnizyły, tak czy siak przy tych wynikach w gre wchodzi tylko in vitro.
tez sie obawiam, ze in vitro bedzie niedługo całkowicie zakazane, teraz robimy szybko, bo jest jeszcze ta refundacja leków do czerwca.
A leczymy się w Krakowie

Witaj. a w jakiej klinice :)?Bo my też, mimo, że ja z okolic Wrocławia.

reklama
Do góry