reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
martka 3 dni przed transferem i trzy dni po transferze po 3 plastry ananasa. wpływa dobrze na ukrwienie macicy.

czytam o waszym wczesnym wstawaniu. ja gdybym nie musiała przyjąć leków to nie wiem o której bym wstała. wstaję o 6 jem śniadanie, biorę leki i śpię. właśnie się obudziłam. rozpalę w piecu wypiję herbatę jakichś owoców pojem i będę musiała nastawić budzik na 11 na leki. i znowu usnę i budzik na 14 muszę nastawic żeby obiad przygotować na 16. zjadamy obiad biorę leki i podsypiam do 20 kiedy kąpię się przyjmuję leki i idę spać. śpię nieprzerwanie całą noc i tak od tygodnia:-D a kto bogatemu zabroni;-) ;)

O Jezusku, glod-morderca i mnie dopada, wczoraj bylismy wieczorem na pizzy, a o 23 maz musial smazyc mi hamburgery taaka bylam glodna :-)
Wogole to chodzi za mna ryba po grecku, ale nie mam kiedy jej zrobic :/ wczoraj pol dnia na zakupach, dzisiaj wyjazd do lekarza tez zejdzie nam pol dni :/ w sobote sprzątanie, w ndz/pon u rodzicow, troche u jednych, troche u drugich...

martka 3 dni przed transferem i trzy dni po transferze po 3 plastry ananasa. wpływa dobrze na ukrwienie macicy.

czytam o waszym wczesnym wstawaniu. ja gdybym nie musiała przyjąć leków to nie wiem o której bym wstała. wstaję o 6 jem śniadanie, biorę leki i śpię. właśnie się obudziłam. rozpalę w piecu wypiję herbatę jakichś owoców pojem i będę musiała nastawić budzik na 11 na leki. i znowu usnę i budzik na 14 muszę nastawic żeby obiad przygotować na 16. zjadamy obiad biorę leki i podsypiam do 20 kiedy kąpię się przyjmuję leki i idę spać. śpię nieprzerwanie całą noc i tak od tygodnia:-D a kto bogatemu zabroni;-) ;)
Jak cudnie :) ja chodzę nieprzytomna, ale spać nie mogę za bardzo...

madzionga, no cudnie siedzę jednym okiem gapię się w tv drugim w kompa, a herbata dalej nie zrobiona a w piecu nie rozpalone ehhh... dobrze, że mój mąż taki tolerancyjny. tylko czy tak będzie to tolerował przez te najbliższe 8 mcy??

madzionga, no cudnie siedzę jednym okiem gapię się w tv drugim w kompa, a herbata dalej nie zrobiona a w piecu nie rozpalone ehhh... dobrze, że mój mąż taki tolerancyjny. tylko czy tak będzie to tolerował przez te najbliższe 8 mcy??
Pewnie ze bedzie :D a poza tym, w drugim trymestrze dostaniesz duży zastrzyk energii :) (tak czytałam, bo sama nigdy nie doświadczyłam).

reklama
Ja Wam powiem tak ;) na początku ciąży miałam ogromne problemy ze spaniem w nocy. Zasypialam i budziłam się po 40min :/ w ciagu dnia obowiazkowa drzemka i dużo spania, zreszta wtedy caly czas lezalam, wiec tez inaczej bylo. A teraz klade aie kolo 22-23, no i o 6 oczy otwarte, a jak już wstaje do toalety to pozamiatane. Nie śpię bez względu na nocną porę :/ na szczęście Ludzik łaskawy dla mamy i nie każdej nocy każe mi o nieludzkich porach chodzić za potrzebą... ;) mnie drugi semestr przywitał bólami głowy :/ i mdłości wróciły :/ Ja to dziwna jestem :D

Do góry