Dziękuję bardzo. Główka wygląda zupełnie inaczej. Pocieszyła mnie Pani.
reklama
Ja bym radziła mimo wszystko dla własnego spokoju isc na wizytę do neurochirurga. U nas okazało się że to kraniosynostoza i lekarz wcisnal nas na termin tydzien pozniej na operacje, dzieki czemu fuksem zdążyliśmy na operację mniej inwazyjna którą się wykonuje tylko do 2 msc życia. Teraz wszystko pięknie.
Trzymam kciuki
Trzymam kciuki
Noworodki nawet urodzone w terminie nigdy nie trzymaja glowy od razu na wprost przy kladzeniu na plecach. Ani glowka jeszcze nie ma takiego ksztaltu (dopiero z biegiem czasu sie formuje), ani nie maja takiej sily miesniowej. Ale wizyta u fizjo na pewno duzo ci rozjasni i pomoze. Nawet jesli wszystko jest ok to cie uspokoi.
My po operacji w konsultacji z naszym neurochirurgiem uzywalismy tej poduszki Link do: ORYGINALNA HEAD CARE BASIC™ - PODUSZKA DLA DZIECI NA PLAGIOCEFALIĘ - HEAD CARE™ - Ortopedyczne poduszki dla niemowląt na plagiocefalię, syndrom płaskiej i krzywej głowy jeżeli nawet to fizjologiczne, za co trzymam kciuki, to i tak bym zastosowała poduszkę.
W kilka msc ładnie główka się zaokrągliła i wyrównała, jak dla mnie nie ma na co czekać, a dziecko ok pół roku nie ma już szans żeby grzecznie na takiej poduszce leżało. Na długa główkę ciezko z czapka ok, a co dopiero np z kaskiem rowerowym
W kilka msc ładnie główka się zaokrągliła i wyrównała, jak dla mnie nie ma na co czekać, a dziecko ok pół roku nie ma już szans żeby grzecznie na takiej poduszce leżało. Na długa główkę ciezko z czapka ok, a co dopiero np z kaskiem rowerowym
Lady Loka
Fanka BB :)
Nie. Po pierwsze poduszkę dobiera fizjo. Po drugie, head care nie jest dobre na wydatny tył głowy.My po operacji w konsultacji z naszym neurochirurgiem uzywalismy tej poduszki Link do: ORYGINALNA HEAD CARE BASIC™ - PODUSZKA DLA DZIECI NA PLAGIOCEFALIĘ - HEAD CARE™ - Ortopedyczne poduszki dla niemowląt na plagiocefalię, syndrom płaskiej i krzywej głowy jeżeli nawet to fizjologiczne, za co trzymam kciuki, to i tak bym zastosowała poduszkę.
Acha ok XD Mowie dokładnie jak było (główka wyglądała dokładnie tak jak ta na zdjęciu dziecka które wrzucilas) , skonsultowana z genialnym lekarzem z calozyciowym doswiadczeniem w leczeniu i operowaniu wad glowki- on się myli. Pomimo tego ze dziś jest elegancja Francja ale nie dziala bo Ty zaprzeczasz temu ze u nas zadzialalaNie. Po pierwsze poduszkę dobiera fizjo. Po drugie, head care nie jest dobre na wydatny tył głowy.
Lady Loka
Nie, nie powiedzialam, że Twoj lekarz się myli. I nie zaprzeczam temu, że u Was zadziałało.Acha ok XD Mowie dokładnie jak było (główka wyglądała dokładnie tak jak ta na zdjęciu dziecka które wrzucilas) , skonsultowana z genialnym lekarzem z calozyciowym doswiadczeniem w leczeniu i operowaniu wad glowki- on się myli. Pomimo tego ze dziś jest elegancja Francja ale nie dziala bo Ty zaprzeczasz temu ze u nas zadzialala
Ale Autorka powinna najpierw to skonsultować, a potem ewentualnie kupować poduszkę.
Poza tym to wcześniak, na bank miał sprawdzane w szpitalu szwy czaszkowe. Tutaj kształt główki moze wynikac z wcześniactwa.
Super, że u Twojego dziecka Headcare pomogło, mój się przyduszał leżąc na niej (oczywiście z dobranym rozmiarem). Niech Autorka skonsultuje zanim wyda kupę kasy.
Oczywiście, najpierw lekarz, tu się w 100% zgadzam. Rozumiem, może rzeczywiście nie u każdego zda egzamin.Nie, nie powiedzialam, że Twoj lekarz się myli. I nie zaprzeczam temu, że u Was zadziałało.
Ale Autorka powinna najpierw to skonsultować, a potem ewentualnie kupować poduszkę.
Poza tym to wcześniak, na bank miał sprawdzane w szpitalu szwy czaszkowe.
Super, że u Twojego dziecka Headcare pomogło, mój się przyduszał leżąc na niej (oczywiście z dobranym rozmiarem). Niech Autorka skonsultuje zanim wyda kupę kasy.
Po prostu chce się pomóc, bo temat ciężki i mocno emocjonalny, jak już się przeżyje tych lekarzy ktorzy twierdzą ze nic sie nie dzieje, patrzy na dziecko które pomimo tego ze chce, to nie jest w stanie leżeć na płasko główka bo mu leci na boki, a w leżaczku przyciska główką do klatki piersiowej..
Lady Loka
Ja wiem, serio rozumiem.Oczywiście, najpierw lekarz, tu się w 100% zgadzam. Rozumiem, może rzeczywiście nie u każdego zda egzamin.
Po prostu chce się pomóc, bo temat ciężki i mocno emocjonalny, jak już się przeżyje tych lekarzy ktorzy twierdzą ze nic sie nie dzieje, patrzy na dziecko które pomimo tego ze chce, to nie jest w stanie leżeć na płasko główka bo mu leci na boki, a w leżaczku przyciska główką do klatki piersiowej..
Ale u wcześniaczkow też jest tak, ze przez specyficzne ukladanie w inkubatorze, głowa robi się własnie taka. Oczywiscie trxeba to sprawdzić, można zeobić USG szwów czaszkowych.
U nas z poduszek lepszy byl Mimos a potem zwykły motylek.
reklama
StopKlatka
U mnie córka urodzila się też z podobna główka, wczesniak z 35tyg ale lekarz powiedział że to na skutek ułożenia (posladkowe) I się wyrówna z czasem. Też tak się stało nic nie robiliśmy nawet poduszek nie stosowaliśmy. Kilka wizyt kontrolnych nie wykazało anomalii, i na tą chwilę ma 2 latka I normalny kształt glowyMoja córka właśnie ma bardzo podobną główkę. Dziękuję za wsparcie. Mam nadzieję, że jej się też wyrówna z biegiem czasu i po fizjoterapeucie.
Podziel się: