reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krzywa cukrowa w ciąży

Natkaaa

Fanka BB :)
Dziewczyny co zrobić jeśli reakcja na glukozę najpierw jest ok a potem i tak przychodzą mroczki przed oczami, duszność i wymioty? Nie jestem w stanie przejść tego z żadnym rodzajem glukozy, nie pomaga też wciskanie cytryny...
Czy jest jakaś alternatywa? Jestem załamana. Ogólnie zdarza mi się wymiotować dość często właśnie rankiem nawet jak jakiś zapach mi nie podpasuje a co tu mówić po takiej dawce słodyczy po 12 h bycia na czczo :(

reklama
Dziewczyny co zrobić jeśli reakcja na glukozę najpierw jest ok a potem i tak przychodzą mroczki przed oczami, duszność i wymioty? Nie jestem w stanie przejść tego z żadnym rodzajem glukozy, nie pomaga też wciskanie cytryny...
Czy jest jakaś alternatywa? Jestem załamana. Ogólnie zdarza mi się wymiotować dość często właśnie rankiem nawet jak jakiś zapach mi nie podpasuje a co tu mówić po takiej dawce słodyczy po 12 h bycia na czczo :(
Dodam że wskazanie jest do tego badania bo krew z palca mierzona glukometrem na czczo co rano oscyluje nawet do 98 a norma jest do 92

Nie ma alternatywy. Nie myślałaś o umówieniu się w jakims gabinecie, w ktorym moglabyś ten czas przeleżeć?

Nie ma alternatywy. Nie myślałaś o umówieniu się w jakims gabinecie, w ktorym moglabyś ten czas przeleżeć?
W gabinecie jest leżanka niestety prędzej lub później zrywam się z niej do toalety tak samo jakbym siedziała. Nie wiem czemu mój organizm tak reaguje ale coś jest na rzeczy bo wymiotuję dosłownie samą żółcią
:(

Wynik 92 już Cię kwalifikuje jako cukrzycę ciążową. Moim zdaniem i bez krzywej powinnaś udać się do diabetologa.

reklama
Do góry