reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krzywa cukrowa w ciąży

Natkaaa

Fanka BB :)
Dziewczyny co zrobić jeśli reakcja na glukozę najpierw jest ok a potem i tak przychodzą mroczki przed oczami, duszność i wymioty? Nie jestem w stanie przejść tego z żadnym rodzajem glukozy, nie pomaga też wciskanie cytryny...
Czy jest jakaś alternatywa? Jestem załamana. Ogólnie zdarza mi się wymiotować dość często właśnie rankiem nawet jak jakiś zapach mi nie podpasuje a co tu mówić po takiej dawce słodyczy po 12 h bycia na czczo :(

reklama
Dziewczyny co zrobić jeśli reakcja na glukozę najpierw jest ok a potem i tak przychodzą mroczki przed oczami, duszność i wymioty? Nie jestem w stanie przejść tego z żadnym rodzajem glukozy, nie pomaga też wciskanie cytryny...
Czy jest jakaś alternatywa? Jestem załamana. Ogólnie zdarza mi się wymiotować dość często właśnie rankiem nawet jak jakiś zapach mi nie podpasuje a co tu mówić po takiej dawce słodyczy po 12 h bycia na czczo :(
Dodam że wskazanie jest do tego badania bo krew z palca mierzona glukometrem na czczo co rano oscyluje nawet do 98 a norma jest do 92

Nie ma alternatywy. Nie myślałaś o umówieniu się w jakims gabinecie, w ktorym moglabyś ten czas przeleżeć?

Nie ma alternatywy. Nie myślałaś o umówieniu się w jakims gabinecie, w ktorym moglabyś ten czas przeleżeć?
W gabinecie jest leżanka niestety prędzej lub później zrywam się z niej do toalety tak samo jakbym siedziała. Nie wiem czemu mój organizm tak reaguje ale coś jest na rzeczy bo wymiotuję dosłownie samą żółcią
:(

Wynik 92 już Cię kwalifikuje jako cukrzycę ciążową. Moim zdaniem i bez krzywej powinnaś udać się do diabetologa.

reklama
Do góry