reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krzesełko do stołu dla starszaka

Gosik880

Fanka BB :)
Witam. Szukam krzesełka do stołu dla 5 letniej córki (20kg). Próbowaliśmy, żeby siedziała na "dorosłym" krześle ale ma zdecydowanie za nisko. Kupiliśmy nakładkę babybjorn ale pozycja jaką ma córka jest nie do zaakceptowania. Szukam czegoś z regulacją i podnóżkiem (też regulowanym). Z czego korzystają Wasze dzieci? Wiem, że krzesełka stokke są super ale cena zdecydowanie przekracza mój budżet 😑

reklama
Gdyby siedzenie na normalnym "dorosłym" krześle się sprawdziło to nie zadawałabym tego pytania. Doprecyzuję naszą sytuację. Córka ma autyzm i zaburzenia napięcia mięśniowego plus wiotkość stawów. Na zwykłym krześle przyjmuje bardzo dziwaczne pozycje. Zależy mi na czymś z podnóżkiem, co może dodatkowo będzie wymuszało dobrą pozycję, żeby budować wlaściwe napięcie w całym ciele.

Gdyby siedzenie na normalnym "dorosłym" krześle się sprawdziło to nie zadawałabym tego pytania. Doprecyzuję naszą sytuację. Córka ma autyzm i zaburzenia napięcia mięśniowego plus wiotkość stawów. Na zwykłym krześle przyjmuje bardzo dziwaczne pozycje. Zależy mi na czymś z podnóżkiem, co może dodatkowo będzie wymuszało dobrą pozycję, żeby budować wlaściwe napięcie w całym ciele.
Wyluzuj. Nie napisałaś, że masz taki przypadek.

Czemu ta pozycja w babybjorn jest nie do zaakceptowania?

reklama
Idąc za podpowiedzią @jasani kupiłam używane krzesełko stokke w stanie idealnym ( nie muszę malować) za połowe ceny nowego. Jeśli ktoś się waha i zastanawia to serdecznie polecam to krzesełko. Jest bardzo solidne, stabilne, wymusza idealną pozycję. Myślę, że posłuży nam jeszcze bardzo długo bo synek czeka w kolejce 🙂 Wcześniej oglądałam i przymierzałam córkę do tańszych odpowiedników stokke (Kinder Kraft, bebeconfort) i niestety jakość i stabilność bardzo słaba w porównaniu do stokke. Dziękuję za pomoc ♥️

reklama
Do góry