reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kryzys laktacyjny A dokarmianie mm

drogie mamy powiedzcie mi, czy jest jakieś powiązanie między skokami rozwojowymi a kryzysami laktacyjnymi? Zauważyłam, że jak maleńka jest w takiej fazie, to od razu pojawia się kryzys laktacyjny:(czy to wynika z większego apetytu?
Oczywiście ze są powiązane. Bo to nie tak ze mleka brakuje, a dziecko ma po prostu wzmożone potrzeby. Nie tylko więcej jeść, ale i więcej mamy potrzeba. A jak wiemy ssanie zaspokaja wszelkie potrzeby.
Nie ma co za dużo rozmyslac i po prostu pozwolić ssać do woli.
Poczytaj też Link do: Karmienie piersią – pod górkę cz. 6 | Kryzys laktacyjny

reklama
zgadzam się z Aguu, to wszystko jest ze sobą powiązane....pamiętaj też, że stres negatywnie wpływa na laktację, więc jak się za bardzo tym stresujesz, to możesz ją sobie pogorszyć....a masz dość pokarmu w tych fazach?

Mój mały pokochał yoomi oprócz tego że jest podgrzewacz więc w każdej chwili na spacerze można podać ciepłe piciu w kilka sekund to ogólnie są wygodne bo mają szeroki otwór więc szybko wrzucam tam mleko i nie rozsypuje się, łatwa w umyciu a smoczki są mega mięciutkie więc nam podpasowały idealnie
Dziękuję. No już sobie wszystko notuję, by jej przekazać. Tu gdzieś czytałam o butelce Yoomi, co ma taką opcję podgrzewania mleczka, dość ciekawie to brzmi. O niej coś wiecie?

mamaEmika widzę to po zachowaniu dziecka:(w innych okresach jest najedzone i od razu zasypia, a tu wierci się, kręci, puszcza co chwilę pierś i jest bardzo niespokojne:(może wtedy warto podawać mm?

mamaEmika widzę to po zachowaniu dziecka:(w innych okresach jest najedzone i od razu zasypia, a tu wierci się, kręci, puszcza co chwilę pierś i jest bardzo niespokojne:(może wtedy warto podawać mm?
Raczej pozwolić ssać do woli. Bez ograniczania piersi czy podawania smoczka.

mamakasienki nie poddawaj się:) może właśnie pozwól ssać pierś dziecku.... a może wybierz się do położnej w tej sprawie lub do lekarza?

wybieram się jutro do położnej, może mi coś doradzi. Dziś było już lepiej, ale rano już zaczęły boleć mnie piersi, i myślałam, że nie dam rady nakarmić dziecko:(

właśnie, że nie miałam gorączki, tylko ból w piersiach.... byłam u położnej i muszę zacząć poprawiać laktację - dostałam różne zalecenia od picia wody, środków na laktację, aż po masowanie piersi i itd. Może mi się uda jakoś ją uregulować

reklama
to musisz działać, przystawiaj jak najczęściej dziecko do piersi, wypróbuj pro-laktan (mi bardzo pomógł) i co ważnie nie poddawaj się:)powodzenia:)

Do góry