Witam Was wszystkie borykajace się z problemem krwiaka w I trymestrze. To moja druga ciąża (pierwsza- poronienie w 8/9 tyg, serduszko przestało bić i bylo łyżeczkowanie) i teraz dość szybko po poronieniu udało się zajść w drugą ciążę. Lekarze ktorych pytałam mówią że nie warto za długo czekać bo nawet WHO powoli przymierza się do zmiany stanowiska gdyz badania pokazują że najlepiej próbować po poronieniu w pierwszych 6 cyklach jeśli oczywiście wszystko jest ok fizycznie i psychicznie. Teraz beta nizsze wartości (zaczęłam od 33) ale wzrost idealny i one w zakresie norm a ponoć to a nie liczby są wyznacznikiem rozwoju tylko właśnie przyrost. Niemniej jednak ciąża wewnątrzmaciczna, w 5t6d pęcherzyk 8 mm ale na usg krwiak blisko i to duży, 19mm na 7mm. Nie krwawie, jeden raz brudzenie brunatne ale nic nawet na bieliźnie tylko na papierze zauważyłam i wtedy właśnie pojechałam na usg sprawdzić o co chodzi. W 4tyg od OM na pierwszym usg nie było tego krwiaka i pęcherzyka też nie, tzn były tylko 2 kropki i endometrium grube. Wnioskuję że z jednej rozwija się Maluch a drugi to krwiak. Nie mniej jednak to usg na którym wyszedl krwiak bylo zrobione na urlopie poza moim miastem, jutro wizyta u mojej dr. Tamta lekarka bardzo ok, kazała odpoczywać, nie dźwigać, nie łazić za dużo, nie mówiła o lezeniu plackiem ale wróciłam do domu i leżę. Mówi że krwiak nie mały ale jak nie krwawie to 50/50 daje szansę, jak zacznę to może krwiak "porwać" że sobą dość słaby i mały jeszcze plod. Wpisała poronienie zagrażające.. Staram się być dobrej myśli, pozytywnie się nastawić, historie że się wchłonąl pomagają. Napiszcie jesli macie podobne zmagania, razem raźniej trochę Wiem że każda ciąża jest inna, nie ma co porównywać ale wymiana myśli często potrafi dodać skrzydeł..
reklama
Rozwiązanie
A jakie leki dostałaś na tego krwiaka jeśli mogę zapytać?
Utrogestan 200 plus magnez 3 razy dziennie i douphaston brałam.
Niestety żywa czerwona krewjaki kolor krwi?
reklama
aspekt
Fanka BB :)
to niestety do pilnej kontroli nawet w szpitalu, bo klasyczne oczyszczanie to ciemna krewNiestety żywa czerwona krew
Zwykle jest tak, że najpierw leci żywa czerwona krew, a później schodzi z plamieniami taka ciemna jakby już stara krew. Możliwe, że on pęka i się później oczyszcza? Ale z drugiej strony na następny dzień jest to samo. Najpierw normalna krew a później czarnato niestety do pilnej kontroli nawet w szpitalu, bo klasyczne oczyszczanie to ciemna krew
aspekt
Miałam w dwóch ciążach i moje doświadczenie oraz to co słyszałam od lekarzy wyklucza oczyszczanie czerwona krwią. Może coś innego u Ciebie jeszcze podkrwawia.Zwykle jest tak, że najpierw leci żywa czerwona krew, a później schodzi z plamieniami taka ciemna jakby już stara krew. Możliwe, że on pęka i się później oczyszcza? Ale z drugiej strony na następny dzień jest to samo. Najpierw normalna krew a później czarna
Mam też polipa, ale zdaniem lekarza on nie podkrwawia. Już sama nie wiem…wykończą mnie te krwawieniaMiałam w dwóch ciążach i moje doświadczenie oraz to co słyszałam od lekarzy wyklucza oczyszczanie czerwona krwią. Może coś innego u Ciebie jeszcze podkrwawia.
aspekt
rozumiem... A który to już tydzień teraz?Mam też polipa, ale zdaniem lekarza on nie podkrwawia. Już sama nie wiem…wykończą mnie te krwawienia
Zaczynam 7 tydzień dziśrozumiem... A który to już tydzień teraz?
Qruszon
U mnie krwiak tez był podobnej wielkości, duphaston do 4mc 3x1
Najpierw czerwona potemciemna brazowa krew.
Teraz zdrowy synek, właśnie go usypiam
Miesięczny
Pamiętaj, ze jeśli jesteś pod stała i dobra opieka lekarza wszystko będzie ok.
Najpierw czerwona potemciemna brazowa krew.
Teraz zdrowy synek, właśnie go usypiam
Miesięczny
Pamiętaj, ze jeśli jesteś pod stała i dobra opieka lekarza wszystko będzie ok.
Cześć dziewczyny, w 13 tyg ciąży wykryto u mnie krwiaka poskosmówkowego. Dr nakazała leżeć i brać duphaston 2 razy dziennie, plus no-spę max 3 razy dziennie i luteinę podjezykowo 4razy dziennie po dwie i relanium 2 razy dziennie mówiła koniecznie do ustapoenia plamienia....
Ostatnio byłam na wizycie to dr który robił prenatalne mówił że się zmniejszył i ma 12mm. Mówił że z maluchem wszystko dobrze i że rozwija się prawodłowo. Martwię się tym jednak że nadal krwawię tylko to nie żywa krew a bardziej bordowa pomieszana z ciemno brunatną. Powiedźcie mi jak długo może się wchłaniać leżę już prawie non stop jak nie w łóżku to na leżaku na ogródku a nadal coś poleci nie jest to ogromna ilość ale poleci. Jak długo jeszcze czy to zależy od kobiety bo każda ma inny ogranizm ?
Ostatnio byłam na wizycie to dr który robił prenatalne mówił że się zmniejszył i ma 12mm. Mówił że z maluchem wszystko dobrze i że rozwija się prawodłowo. Martwię się tym jednak że nadal krwawię tylko to nie żywa krew a bardziej bordowa pomieszana z ciemno brunatną. Powiedźcie mi jak długo może się wchłaniać leżę już prawie non stop jak nie w łóżku to na leżaku na ogródku a nadal coś poleci nie jest to ogromna ilość ale poleci. Jak długo jeszcze czy to zależy od kobiety bo każda ma inny ogranizm ?
reklama
aspekt
ta ciemna brązowa krew ma wychodzić, u mnie w 13tc krwiak był bardzo duży i oczyszczał się przez kolejne 2 miesiąceCześć dziewczyny, w 13 tyg ciąży wykryto u mnie krwiaka poskosmówkowego. Dr nakazała leżeć i brać duphaston 2 razy dziennie, plus no-spę max 3 razy dziennie i luteinę podjezykowo 4razy dziennie po dwie i relanium 2 razy dziennie mówiła koniecznie do ustapoenia plamienia....