Czy możliwe jest aby tydzień po owulacji dostać okres ? 17 i 18 testy owulacyjnych wyszły pozytywnie. Wczoraj czyli równo po tygodniu pojawiło się niewielkie krwawienie. Czy to początek okresu? Zazwyczaj mam długie cykle (średnio ok 33 dni) , od jakiegoś czasu zażywam Bromergon, i owszem cykl się skrócił (poprzedni 28 dni , kilka wcześniej ok 34-35 dni), natomiast nigdy tak wcześnie (24dc) nie pojawiała się miesiączka.
reklama
U
użytkowniczka Co
Gość
Plamienie implantacyjne prawdopodobnie.
U
użytkowniczka Co
Gość
Właśnie się zastanawiałam na tym... nigdy tak wcześnie nie miałam miesiączki. Jak można potwierdzić ze to napewno to...?
Test ciążowy albo Beta HCG, ale lepiej zrób go w dniu spodziewanej miesiączki, bo teraz jeszcze może nie wykryć. Zawsze może też się okazać to ciążą biochemiczną, więc lepiej nie robić testu wcześniej, żeby się nie rozczarować.
Plamienie implantacyjne często występuje ok. 6-8 dni po owulacji, więc to całkiem prawdopodobne. Może trwać jakiś czas.
U
użytkowniczka Co
Gość
Na plmienie implantacyjne stanowczo za wcześnie. Poczekaj do terminu miesiączki i zrób test lub betę. Plamienia zdarzaja się w środku cyklu bez wyraźnych przyczyn.
Czemu niby za wcześnie? Tydzień po owulacji to właśnie czas na plamienie implantacyjne, więc nie wprowadzaj w błąd.
jasani
Fanka BB :)
Tydzień temu to testy wyszły pozytywne a owulacja jest z reguły później. Zagnieżdżenie 10-12 dni po. Więc Ty nie wprowadzaj w błąd.Czemu niby za wcześnie? Tydzień po owulacji to właśnie czas na plamienie implantacyjne, więc nie wprowadzaj w błąd.
reklama
Ja właśnie najpierw zauważyłam delikatne różowe zabarwienie... później troszkę krwi. Po całej nocy nic, w ciągu dzisiejszego dnia znowu trochę zauważalne przy wizytach w wc, a niedawno już dość sporo mocno czerwonej... czytam i czytam te różne przypadki na forum i już głupieje... bardzo bym chciała żeby to nie była @... od początku roku się staramy...