reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienia srodcykliczne a tabletki antykoncepcyjne

chantal98

Fanka BB :)
Witam mam pytanie odnośnie antykoncepcji. jestem 4 miesiące po porodzie naturalnym i przyjmuje właśnie 3 opakowanie tabletek antykoncepcyjnych rigevidon. I podczas każdego opakowania po 10 tabletce dostaje plamienia/krwawienia srodcyklicznego i bóle podbrzusza. Cytologia wraz z hpv prawidłowe w kwietniu 2024 . Na usg i podczas badania wziernikiem również wszystko w porządku. Czy to wina tabletek? Przed ciążą również stosowałam te tabletki przez 5 lat i wszystko było w porządku. Dodam że przyjmuje tabletki o tej samej porze i nie przyjmuje innych leków . Czy jeśli w tam tym roku cytologia płynna była prawidłowa a hpv wyszło ujemne to mogę być spokojna że to nie jest sprawą nowotworowa szyjki ? Jak często przy ujemnym hpv wykonywać cytologię?

reklama
A to nie jest tak, że przez pierwsze kilka miesięcy stosowania tabletek antykoncepcyjnych mogą pojawić się takie plamienia? Jestes tez po porodzie, czekałaś na pierwszą miesiączkę? Może organizm inaczej reaguje na antykoncepcję. U mnie przez kilka pierwszych miesięcy brania tabletek antykoncepcyjnych po porodzie pojawiały się plamienia srodcykliczne, po około 6 miesiącach wszystko się unormowalo.

A to nie jest tak, że przez pierwsze kilka miesięcy stosowania tabletek antykoncepcyjnych mogą pojawić się takie plamienia? Jestes tez po porodzie, czekałaś na pierwszą miesiączkę? Może organizm inaczej reaguje na antykoncepcję. U mnie przez kilka pierwszych miesięcy brania tabletek antykoncepcyjnych po porodzie pojawiały się plamienia srodcykliczne, po około 6 miesiącach wszystko się unormowalo.
Nie czekałam właśnie do pierwszej miesiączki. I tak się właśnie zastanawiam czy dać tym tabletkom jeszcze czas

Do góry