reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwawiąca nadżerka w ciąży

marta021993

Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Niedawno prosilam Was o radę dotycząca krawienia w 9tc. Wszystko się wyjaśniło i okazalo sie, ze pojawila sie u mnie nadzerka, ktora naruszylam przy aplikacji luteiny. Obecnie z om jestem w 11t5d a z ostatniego usg 10t5d. Na poprzedniej wizycie lekarz powiedzial, ze z dzidzia wszystko okej, szyjka dluga i zamknieta i ogolnie jest okej. Kazal odstawic luteine i przepisal duphaston 1x1. Zaznaczyl, ze lekkie krawienie i plamienie moze jeszcze troche potrwac i mam się nie martwic i odpoczywac i tak robie. Większość dnia leżę w łóżku. Ogolnie sytuacja wyglada tak, ze plamienie i lekkie krwawienie pojawia sie u mnie rano po wstaniu z łóżka, a po południu jest tylko lekkie plamienie i przy podcieraniu sa jasne rozowe slady na papierze, a czasami nawet nie ma śladów krwi (ale rano znowu sie pojawia to plamienie - tal jakby mi sie zbierało przez noc i rano wyplywalo). Chciałabym się dowiedzieć od Was czy ktoras z Was miala podobny problem z nadzerka i jak dlugo pojawialo sie ewentualne krwawienie i plamienie z nadzerki. Ponoc pojawia sie ona w takich przypadkach az do konca pierwszego trymestru. Wizyta u lekarza za tydzien we wtorek.

reklama
reklama
No jest spora...ale maluszek dobrze się rozwija więc to jest najważniejsze...teraz wszystko się rozciąga więc może krwawić..mi czy w szpitalu czy lekarz mówił że oprócz duphastonu, luteiny póki co nie mogli dać nic innego..tak naprawdę do końca nie byłam zdiagnozowana z czego miałam te krwawienia..mowili, że do 20 tygodnia tak może być i faktycznie trwało do 18 tygodnia..więc to może jeszcze trochę potrwać...melisę sobie pij na uspokojenie nerwów...to można w ciąży pić..
Cześć. Jestem w 8 tygodniu i już ponad tydzień krwawie/plamienie. Małe ilości ale jednak. Od początku ciąży zażywam duphaston. Byłam u Ginekologa i uspokoił mnie ze z dzieckiem wszystko ok. Zastanawiam się czy długo to potrwa i czy to normalne że tak się krawawi? Jak było u Was?

Cześć. Jestem w 8 tygodniu i już ponad tydzień krwawie/plamienie. Małe ilości ale jednak. Od początku ciąży zażywam duphaston. Byłam u Ginekologa i uspokoił mnie ze z dzieckiem wszystko ok. Zastanawiam się czy długo to potrwa i czy to normalne że tak się krawawi? Jak było u Was?
Witaj, a wiadomo skąd to krwawienie?
U mnie zaczęło się od pojedynczych leciutkich plamien w ok 11-12tc i potem były już krwawienia i to spore..na przemian z plamieniem..trwało to do ok 18tc..na szczęście malutka przy tym wszystkim dobrze się rozwijała..i tak jest nadal..

Witaj, a wiadomo skąd to krwawienie?
U mnie zaczęło się od pojedynczych leciutkich plamien w ok 11-12tc i potem były już krwawienia i to spore..na przemian z plamieniem..trwało to do ok 18tc..na szczęście malutka przy tym wszystkim dobrze się rozwijała..i tak jest nadal..
Właśnie nie wiadomo. Lekarz powiedział że możliwe że jest to podobny czas wtedy kiedy powinnam mieć okres. I że czasmi się tak zdarza. Ale z dzieckiem wszystko w porządku. Serce bije, nic sie nie odkleja... Trochę się martwię ale widzę że nie tylko mnie to dotyczy

Właśnie nie wiadomo. Lekarz powiedział że możliwe że jest to podobny czas wtedy kiedy powinnam mieć okres. I że czasmi się tak zdarza. Ale z dzieckiem wszystko w porządku. Serce bije, nic sie nie odkleja... Trochę się martwię ale widzę że nie tylko mnie to dotyczy
Może i też tak być..lekarz zalecił leżenie? Najważniejsze, że maluszek ma się dobrze..częste kontrole, leżenie, leki i być dobrej myśli :)

W takich sytuacjach możemy zrobić tylko i aż tyle...
To trzymam kciuki za poprawę :)
Daj znać od czasu do czasu jak sytuacja
Hej. U Nas nadal bez zmian a wczoraj w porównaniu z tym co jest dziś to było mocne krwawienie. Już raz poronilam i znowu ten strach wraca. Dzisiaj leżę cały dzień i na 18 mam wizytę u innego ginekologa. Mam nadzieję że powie nam że jest wszystko w porządku i że to krwawienie jest czymś innym spowodowane. Trzymajcie kciuki

Hej. U Nas nadal bez zmian a wczoraj w porównaniu z tym co jest dziś to było mocne krwawienie. Już raz poronilam i znowu ten strach wraca. Dzisiaj leżę cały dzień i na 18 mam wizytę u innego ginekologa. Mam nadzieję że powie nam że jest wszystko w porządku i że to krwawienie jest czymś innym spowodowane. Trzymajcie kciuki
Daj koniecznie znać po wizycie..trzymam kciuki, żeby bylo wszystko ok

reklama