reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kremy na zmarszczki - co sądzicie o Mialenia?

reklama
Spróbujcie kosmetyków z Botame, krem z kwasem hialuronowym jest super.
Przeciez ten krem jest beznadziejny i na samej górze składu ma min. cetearylowy alkohol (który zostawia bardzo zauwazalny film), alkohol cetylowy (który odpada przy delikatniejszej cerze), polysorbate 6 (który odpada do stosowania w okolicach oczu czy ust) czy benzoesan sodu mogący wywołać alergiczne reakcje. Nie dała bym takiego kremu nawet osobie którą nie lubię.

część mamuśki :) chyba nie jestem jedyną, co zmaga się ze zmarszczkami a i potrzebuję pomocy w wyborze kremu na nie. ostatnio przeszukałam internet w ramach znalezienia czegoś naturalnego, co nie będzie podrażniało skóry ani jej nie zapychało.
Naturalny i dobry na zmarszczki wokół oczu jest olej opuncjowy. Jest troche droższy ale ma dobre działanie. Olej nie ma w sobie żadnej chemii, syntetycznych perfum, barwników itp. Dla mnie super :)

Przeciez ten krem jest beznadziejny i na samej górze składu ma min. cetearylowy alkohol (który zostawia bardzo zauwazalny film), alkohol cetylowy (który odpada przy delikatniejszej cerze), polysorbate 6 (który odpada do stosowania w okolicach oczu czy ust) czy benzoesan sodu mogący wywołać alergiczne reakcje. Nie dała bym takiego kremu nawet osobie którą nie lubię.

a polecialbys jakis lepszy zamiennik?

Dziewczyny, dobry krem odżywczy z witaminami i mikroelementami, może yć z hialuronem plus czysty kolagen do tego- najlepuej rybi i sobie mieszacie. ja kupuje w necie czysty rybi Kolagen Protege pozyskiwany ze skóry ryb morskich, on jest budową zbliżony bardzo do ludzkiego. Dodaje do kremu po 2-3 krople a na zmarszczki te większe wklepuje sam. Działa rewelacyjnie

a polecialbys jakis lepszy zamiennik?
A polecilabym. Na rynku masz pelno kosmetykow ktore nie są syfem pelnym konserwantow, silikonow i alkoholi na bazie naturalnego skladu (ale takiego serio naturalnego a nie "90%") jak mialenia. Poczytaj sobie opinie na kwc wizazu chociazby, porownaj sklady itd.

Krem jak krem, skład ma niezły ale nie ma tutaj co tak gloryfikować kremów w walce ze zmarszczkami ;) Bo kremy pomagają aczkolwiek zmarszczki sa bardzo często powodowane przez inne czynniki. Przez wystawianie twarzy na słońce, sporą mimike itp.... Krem sam w sobie na pewno nie pomoże i dobrze jest zastanowić się nad zmianą kompleksową patrzenia na twarz. Sama zauważyłąm, ze o wiele lepsze rezultaty w walce ze zmarszczkami dało u mnie ograniczenie ekspozycji na słońce jak również zmiana diety na lepszą i zawierającą wiecej dobrych składników odżywczych. Wśród zabiegów dobrze jest poczytac o zabiegu endermolift.
No i zerknijcie sobie tutaj
selectbeauty.pl/blog/jak-dbac-o-cere-dojrzala-6-zasad-pielegnacji/

Na stronie jest rozpisana pielęgnacja cery dojrzałej.

Ostatnia edycja:
Tylko, że nie każdego na zabiegi stać ;) zdajesz sobie z tego sprawę? Poza tym chyba osoba która zakładała ten wątek nie prosiła o żadne zabiegi, a prawdziwe oceny i recki. Sama nie znam kremu, ale widze, że dobrze sa one tutaj opisywane i to trzeba by było sprawdzić jak to jest z tym składem.

Nie chcialabym isc na zabieg botoksem dopoki naprawde nie musze tego robic (a mam nadzieje ze przed czterdziestka nie bede musiala :p) wiec z checia wyprobuje te mialenie bo po opiniach brzmi ciekawie.

reklama
Miałam z nim stycznośc, bardzo fajny, choć chyba mało znany produkt. Na pewno dobry dla ludzi narzekajacych na zbyt tłuste kremy.

Do góry