reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kremy i maście na odparzone pupcie oraz popękane brodawki

Ja co prawda Maleństwa jeszcze nie mam, ale 2 tygodnie temu (jestem teraz w 20tc) starsznie mi popękały brodawki, całe bolały i piekły nie do wytrzymania (podobno pod wpływem hormonów?) mój gin polecił mi Bephanten i teraz jest ok, także polecam!

reklama
ja wyleczyłam pupcie mojego dziecka ALANTANEM, wcześniej stosowalam sudocrem i niestety po jednej nocy z kupką w pieluszce zrobiły się odparzenia. Ratowałam pupcie córeczce sudocrenem, pentacremem ale pomógł dopiero alantan plus

przy podrażnieniach Andzi sudocrem jeszcze bardziej podrażnia - tylko bepanthen się sprawdza. Jonsona wogóle nie polecam bo jeszcze większa tragedia była,
A linomag sprawdza się ale do codziennej pielęgnacji a nie do leczenia odparzeń.

My uzywamy Sudocremu od urodzenia Julki, codziennie i pupcia jest super!! nigdy sie nie odparzyla, nawet w najgorsze upaly ;D
na popekane brodawki uzywalam PURE LAN 100 Medeli - drogi, ale dziala rewelacyjnie!

Antosiowi smarowałam pupcię Alantanem-jest bardzo dobry, Sudocrem nam nie pomagał:(, jeżeli natomiast chodzi o popękane brodawki, to polecam Bepanthen pozdrawiam, dosia
haha2.JPG

Mnie osobiście Sudocrem uratował skórę brzucha odparzoną w czasie upału (nad spojeniem łonowym) i pewnie juz do końca bede sie smarowac, zeby skora nadawala sie do zgrabnego zeszycia.

A co do brodawek to dostałam olej palmowy, ponoć rewelacja (tak mówią hodowcy rasowych suk), jak zastosuję to podzielę się wrażeniami.

Naur pisze:
My uzywamy Sudocremu od urodzenia Julki, codziennie i pupcia jest super!! nigdy sie nie odparzyla, nawet w najgorsze upaly ;D
na popekane brodawki uzywalam PURE LAN 100 Medeli - drogi, ale dziala rewelacyjnie!
NAUR ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100% . BEPANTHEM U MNIE SIĘ ZUPEŁNIE NIE SPRAWDZIŁ.

Sudeocrem używaliśmy aż do czasu jak moim zrobiło się gigantyczne odparzenie po kupie z nocy. Nie pomagało nic: ani Alantan(zwykły) ani Linomag (bez tlenku cynku) ani Bepathen, ani Sudocrem. Miałam wrażenie że jest jeszcze gorzej. Gdzieś wyczytałam o Tormentiolu, nabyłam go w aptece za 5.30 i efekty były błyskawiczne. Fakt, że na ulotce napisane jest zeby nie stosować u niemowląt z przerwaną ciagłością skóry, ale teraz już nie mamy tego problemu. Ilekroć zrobi się zaczerwienienie stosujemy Tormentiol. Przypomina mi fluid, a jak pachnie wanilią ;)

reklama
ja jeszcze nie mam dzidzi, ale pokarm mi sie juz produkuje i mam okropnie tkliwe brodawki, a jedna zaczeła mi krwawić... kupiłam sobie maltan i jest REWELACYJNY! nie te same cycuszki :) mam nadzieje, ze po porodzie też będzie ok.

Do góry