Cześć dziewczyny! Mój synek skończył niedawno 5 lat. I zaczęliśmy mieć straszne kłopoty z koszmarami sennymi u niego…zawsze miał kłopot z samodzielnym zaśnięciem,częste pobudki w nocy o podróżowanie do naszej sypialni. Ale teraz to już naprawdę jakieś apogeum…niektóre konkretne sny ciagle do niego wracają. Szkoda mi go,nie wiem już jak mu pomoc…może miał ktoś podobny kłopot i udało się go jakoś rozwiązać?
reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Czy koszmary senne są czymś spowodowane? stres, zmiana w życiu?
Powiem tak : ja mam od urodzenia koszmary senne. Im byłam młodsza tym miałam ich więcej lub po prostu więcej zapamiętywałam. Więc jak mój synek biegnie do mnie, bo miał "zły sen", to go uspokajam i tyle. Wątpię, żeby coś się dało zrobić, poza ograniczeniem bodźców nieadekwatnych do wieku (np nieodpowiednie bajki).
Powiem tak : ja mam od urodzenia koszmary senne. Im byłam młodsza tym miałam ich więcej lub po prostu więcej zapamiętywałam. Więc jak mój synek biegnie do mnie, bo miał "zły sen", to go uspokajam i tyle. Wątpię, żeby coś się dało zrobić, poza ograniczeniem bodźców nieadekwatnych do wieku (np nieodpowiednie bajki).
Podziel się: