reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kosmiczne dziecko

Temat zespołu Downa jest mało śmieszny. Jednak nie wyobrażam sobie, że to miałby być klucz do przetrwania :D wspominanie o swoim wykształceniu w tak głębokich przemyśleniach również nie pomaga ;D

Temat zespołu Downa nie jest śmieszny.
Jednakze przemyślenia naokoło tego tematu, ja tam jednak wyczuwam, ze tutaj inny temat jest poruszany, pod przykrywka niejako, te przemyślenia są już w kategoriach komedii.

reklama
@grzech Grzechu odejdź i już lepiej nic nie czytaj oraz nie analizuj, bo wychodzi pomieszanie z poplątaniem, które nie jest w zgodzie ani z nauką, ani filozofią, ani wiarą. A jeśi czujesz imperatyw wewnętrzny, że musisz tworzyć światy równoległe - zmień forum na inne. Tu nie znajdziesz wsparcia

Na jakiej podstawie Pan uważa, ze takie cechy POWINIEN posiadać nowy czlowiek? 🤔 kwestia myślenia życzeniowego, czy subiektywna dedukcja?
Ja to bym powiedziała, że patrząc w jakim kierunku świat idzie, to nowy człowiek powinien:
- świetnie radzić sobie w życiu w pojedynkę, lubić samotność, nie potrzebować kontaktów towarzyskich (bo i tak będzie siedzieć przed ekranem komputera 24/24),
- uwielbiać i świetnie rozkminiac technologie i elektronikę (bo idziemy w stronę komputeryzacji),
- prowadzić bardzo poukładane, przewidywalne i schematyczne życie,
- nie mieć pociągów do wojen i takich tam,
- nie musi wyrażać uczuć, ani potrafić nawiązywać relacji społecznych (bo i tak będzie solo żył przed komputerem),
- jego integracja sensoryczna może leżeć (i tak będzie tylko dotykał myszki i klawiatury, a w przyszłości wydawał komputerowi polecenia w myślach)...

Jak na dłoni widać, że ewolucja idzie w konkretnym kierunku i już stworzyła odpowiednią, przystosowaną do tego jednostkę. OSOBY Z ZESPOŁEM ASPERGERA, ewentualnie autyzmem (tam ewolucja poszła aż za mocno). Proszę, rozwiązałam Twój problem. Człowiek idealny, człowiek przyszłości ma zespół Aspergera. Doskonale przystosowany do życia w nowoczesnym świecie i świecie przyszłości. 😎😎😎😎 Już nie musisz więcej rozkminiac.

Oczywiście wszystko co napisałam powyżej to żart i mam nadzieję, że nikt z zespołem Aspergera bądź mający w rodzinie osoby z ASD nie poczuje się urażony. 😊 Ale tak wielkiej głupoty jak post pana Grzegorza, dopisującej niesamowita ideologię do po prostu ruchu antyaborcyjnego, to ja jeszcze nie widziałam i nie czytałam jak żyję 🙈🙉 Powyżej to oczywiście stereotypy częściowo, bo przykładowo wiele osób z ZA, z ASD to choć ma z nimi problem, to uwielbia kontakty towarzyskie i są naprawdę towarzyskimi osobami. :)

Do góry