reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kosmetyki dla mamuś

:-DMamuśki .....podejrzewam ,że jak rozstępy mają się pojawić to i tak się pojawią wcześniej czy później .Podejrzewam ,że jestem dzidzicznie obciążona po mamuśce i też tak jak u niej mogą się pojawić w czasie ciąży .Nie chcę na ten proces bezczynnie czekać :-Dwięc staram się zrobić wszystko(już od pierwszysch tygodni ciąży ) co w mojej mocy ,żeby temu zapobiec albo chociaż zminimalizować to okropne zjawisko :-D

Używam mustelli a czy jest skuteczna to się okaże ....?!:baffled:

reklama
moja mamusia nie miała i nie ma rozstępów,choć zawsze była dość szczupła i dosć porządnie się "rozciągnęła" przy mnie pierwszej a potem przy braciszku! nie miała też żylaków a ja już wiem że będę mieć bo mam naczynka popękane(ale żylaki to po babci) takze w sumie nie wiadomo czy to będą te rozstępy czy nie?! :-) poczekamy zobaczymy!

Ostatnio zauważyłam, że cała jestem wysypana, chyba mam alergię na ten balsam nivea, ale to troche dziwne bo do tej pory nie miałam.

Może to na coś innego:baffled::confused::dry:

może faktycznie z balsamu Edytko,lepiej nie używac teraz żadnych nowych kosmetyków,tylko tych co dotychczas sprawdzonych, a może zjadłaś coś nowego,moze jakieś nowalijki albo truskawki,tez uczulają!

Hmmm, no truskawki faktycznie jadłam...
A jeśli chodzi o ten balsam to juz go wcześniej używałam, ostatnio latem zeszłego roku.

:-DMamuśki .....podejrzewam ,że jak rozstępy mają się pojawić to i tak się pojawią wcześniej czy później ..Nie chcę na ten proces bezczynnie czekać :-Dwięc staram się zrobić wszystko(już od pierwszysch tygodni ciąży ) co w mojej mocy ,żeby temu zapobiec albo chociaż zminimalizować to okropne zjawisko :-D

Używam mustelli a czy jest skuteczna to się okaże ....?!:baffled:

a ja całą ciąże rozstępów nie miałam smarowałam się zwykłymi balsamami ujedrniającymi i było ok, skończyło się na kilka dni przed porodem nagle wyskoczyły mi rozstępy na brzuszku ale tylko kilka jeszcze gorzej było z piersiami na 3-4 dzień po porodzie lekarze zgodnie stwierdzili że skóra była już tak napięta ze żadne kremy boy tu nie pomogły. ale o mustelli wielle dobrego słyszałam jest jeszcze seria viichy bardzo dobra tylko nie pamiętam czy dla kobiet w ciąży.

Do góry