reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Koronawirus - zakaz porodow rodzinnych, lista szpitali

Klara95

Zaangażowana w BB
Nie chciałam porodu z Mężem (on chciał), potem chciałam, on miał być na wyjeździe służbowym. Jak się oswoiłam z myślą, ze on będzie i nastawilam się na to psychicznie, a nawet się ucieszyłam, to okazuje się, ze mamy koronawirusa i zakazy porodow rodzinnych w niektórych szpitalach.
Termin tuż - tuż, a ja chodzę ze łzami w oczach 🙄
Jak chcecie - mozemy tworzyć listę.
Z oficjalnej strony szpitala informacja o zakazie - Wojewódzki Szpital Zespolony w Lesznie

reklama
Przeklejam ze strony Rodzić po łódzku. Sytuacja z Łodzi na dzień dzisiejszy:

W związku z zagrożeniem epidemiologicznym, szpitale położnicze, dla bezpieczeństwa pacjentów, wprowadziły ograniczenia odwiedzin oraz w przypadku ICZMP porodów rodzinnych.

Poniżej informacja o sytuacji na łódzkich oddziałach porodowych w poszczególnych Szpitalach:

- w Salve można rodzić z mężem/partnerem lub doulą (jeśli są zdrowi), wprowadzono ograniczenia odwiedzin - są możliwe tylko dla zdrowych ojców

- w Medeorze można rodzić z mężem/partnerem lub doulą (jeśli są zdrowi, przy porodzie może być tylko jedna osoba), wprowadzono całkowity zakaz odwiedzin

- w Rydygierze na pewno można rodzić z mężem/partnerem (jeśli jest zdrowy) i może on pozostać z mamą i dzieckiem przez 2 godziny po porodzie. Zakazano odwiedzin.

- w Madurowiczu porody rodzinne odbywają się normalnie, ograniczenia dotyczą jedynie odwiedzin.

- w ICZMP zakaz porodów rodzinnych i całkowity zakaz odwiedzin

Lublin SPSK1 też z zakazem odwiedzin i porodów rodzinnych.
Nisko - szpital powiatowy:
W związku z ograniczeniami wynikającymi z przystosowania szpitala do przyjęcia i obsługi pacjentów z grupy ryzyka zachorowania na COVID-19 zostaje wprowadzony całkowity zakaz odwiedzin i podawania pacjentom hospitalizowanym jakichkolwiek przesyłek.
W przypadkach szczególnych związanych z bardzo ciężkim stanem pacjenta i możliwością zgonu pacjenta, odwiedziny najbliższych osób z rodziny mogą nastąpić za zgodą lekarza kierującego oddziałem poprzez przejście przez Izbę Przyjęć z zachowaniem procedur obowiązujących w związku z zagrożeniem koronawirusem.
Udzielanie informacji o zdrowiu pacjentów osobom upoważnionym lub opiekunom prawnym może odbywać się wyłącznie drogą telefoniczną.

Z dniem 11.03.2020 r. szpital w Nisku odwołuje wszystkie przyjęcia do szpitala oraz wykonywanie badań TK, USG, gastroskopii i kolonoskopii.
Wstrzymuje się przyjęcia w Poradni Kardiologicznej i Neonatologicznej.
Zawiesza się przyjęcia w ramach nocnej i świątecznej opieki POZ.
Decyzja obowiązuje do czasu jej odwołania.

Przeklejam ze strony Rodzić po łódzku. Sytuacja z Łodzi na dzień dzisiejszy:

W związku z zagrożeniem epidemiologicznym, szpitale położnicze, dla bezpieczeństwa pacjentów, wprowadziły ograniczenia odwiedzin oraz w przypadku ICZMP porodów rodzinnych.

Poniżej informacja o sytuacji na łódzkich oddziałach porodowych w poszczególnych Szpitalach:

- w Salve można rodzić z mężem/partnerem lub doulą (jeśli są zdrowi), wprowadzono ograniczenia odwiedzin - są możliwe tylko dla zdrowych ojców

- w Medeorze można rodzić z mężem/partnerem lub doulą (jeśli są zdrowi, przy porodzie może być tylko jedna osoba), wprowadzono całkowity zakaz odwiedzin

- w Rydygierze na pewno można rodzić z mężem/partnerem (jeśli jest zdrowy) i może on pozostać z mamą i dzieckiem przez 2 godziny po porodzie. Zakazano odwiedzin.

- w Madurowiczu porody rodzinne odbywają się normalnie, ograniczenia dotyczą jedynie odwiedzin.

- w ICZMP zakaz porodów rodzinnych i całkowity zakaz odwiedzin
W jakiej zakładce znalazłaś te informacje? Bo cos nie mogę znaleźć :(

To może poród domowy?
Tylko z tego co wiem to ze względu na to co się dzieje położne mają wypełnione kalendarze na wiele miesięcy do przodu, więc jakby któraś kobieta teraz na ostatnią chwilę zdecydowała się i na dniach rodzi no to i tak nie znajdzie asysty....

Radom. Szpital przy ul Tochtermana zostaje przeobrażony w oddział zakaźny i wszystkie pacjentki zostają przenoszone do szpitala przy ul Aleksandrowicza. Tam zakaz porodów rodzinnych i odwiedzania.

reklama
Warszawa - Dziecięcy Szpital Kliniczny im. Józefa Polikarpa Brudzińskiego w Warszawie (jest tam Oddział Kliniczny Położnictwa i Perinatologii).

Do góry