reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kontrola wagi

reklama
Wpedzasz w kompleksy! [emoji12]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
wiesz co, z jednej strony fajnie a z drugiej niebezpiecznie.. ja w pierwszym trymestrze 5 kg schudlam bo nic nie jadlam bo od razu bylo mi mega niedobrze :p teraz apetyt wrocil wiec zaraz mi przybedzie ;)
i jeszcze swieta niebawem to sie najem barszczyku i pierogow i ciast xP pewnie padne bo pierwszy raz od roku zjem gluten ale mam meeeega ochote :p
co do wagi jeszcze to moja mama w jednej ciazy 6 w drugiej 8 kg przytyla wiec chyba poszlam w nią :p

Wlasnie wyczytalam ze najwiecej przytyjemy w III trymestrze :tak: :szok: ... jeszcze 2 tyg i zaczynam 8 miesiac ciazy... jejku jak to szybko zlecialo! "Zaraz" rodzimy!!! :tak::szok:

reklama
Hej dziewczyny strasznie spodobał mi się klimat Waszego wątku. Motywujecie się aby przytyć te 13 kg a nie 30. Ja jestem w 18 tyg ( termin na Dzień Matki). To moja 3 ciąża. Jestem niska 156 cm i jeszcze w czerwcu ważyłam 60 kg. Strasznym trudem do przed ciąży schudłam do 57 kg. W poprzednich ciazach przytyłam z 42 do 67 kg ( 13 lat temu) w drugiej z 51 do 67 kg ( 7 lat temu). Ogólnie chciałam powiedzieć że kontrola wagi w ciąży wymaga dyscypliny przez całą ciążę bo łatwo zniweczyć wcześniejszą pracę. Fajnie się zdrowo motywować bo pokusy w ciąży są dwa razy trudniejsze do pokonania. Będę sobie Was podglądać i kibicować wytrwałości do końca. Jak Wam nie zaburze statystyk to mogę czasem wpisać jak mi idzie... Pozdrawiam i zdrowych dzieciaczków życzę.

Do góry