reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Selma witaj.

Kama ja tamtedy do babci jezdze, tzn przez zabludów :)
Salonu nie polece, bo niemialam komu uszu przekłuwac :D a mi.. tato przekłuwał :D dawno temu.

pogoda sie pokickala, okropnie zimno u nas, wieje i tak mało przyjemnie.
ogrod wola o wypielenie.. ale gdzie w takie wiatry pielic?? wiatr mnie porwie..

co do spotkanka, to w takim razie bardzo chętnie. Tylko wlasnie dogodny termin :)
w poniedzialek i worek bede w Białymstoku, w pon. ze starszym dzieciem stajemy na kimisje orzekania o niepełnosprawności ( staramy sie o przedłuzenie ), we wtorek jade do notariusza z kuzynką. a potem niewiem co bede robić. zalezy od pogody :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej. Dla mnie odpadA piątek i poniedzialek bo mam przedstawienia z okazji dnia rodzica w placówkach u dzieci.
no i ogolem niewiem czy bylabym na spotaniu bo Oskar ma ospe. juz ponad tydzien chodził z kilkoma krostami a ja uparcie twierdzilam ze to go meszka pogryzla ( bo podobne plamki mu po meszcze sie robią ), no ale wczoraj na ramionku i łopatce zobaczylam dwie kolejne.
mam nadzieje ze strasznie go nie wysypie, bo juz biedny przezywa ze on do p-la nie pojdzie a tak by chciał..

Ja w czwartek odpadam mam jazdę L-ką w godzinach 10-12.

Przekułyśmy uszy :-) polecam salon Doris na św.Rocha kobieta na prawdę ma podejście zrobiła wszystko szybko, wytłumaczyła Julce co będzie robić (oczywiście bez zbędnych szczegółów ;-) ) jestem mile zaskoczona :tak:

U nas Zu boi się białych fartuchów i chyba dopóki sama nie poprosi to nie będziemy jej robić kolczyków. Zwykła wizyta u lekarza na bilansie kończyła się płaczem i stwierdzeniem: pani siada, nie dotyka Zuzi.Więc wiecie...

To rzućcie jakiś termin.

hej wszystkim.Od niedawna mieszkam w bialymstoku i mam pytanie na temat pordu wlasnie w bialymstoku 1 dziecko rodzilam a parkowej w 2009r i bylam nardzo zadowolona ale teraz mysle o zwyklym szpitalu c myslicie szitaach ?

Agatka - Witam!!!

Rodziłam dwójkę dzieci w USK i z dwóch porodów jestem zadowolona - zarówno z opieki położnych na porodówce jak i na połogu. Nie mam im nic do zarzucenia.

Ja też rodziłam w USK i mam odrobinę inne odczucia.
Patologia ciąży - katastrofa. Na 3 sale 1 łazienka na korytarzu ( obskórna! ), sale po 6-8 osób: wszyscy wkładani do wszystko jedno jakiej sali: i dziewczyny na podtrzymaniu i te po poronieniu i te w trakcie i te przenoszone. Po za tym niektóre pielęgniarki-położne zachowują się tak jakby za karę tam pracowały i wszystko jest z wielką łaską. Po za tym z lekarzy których mogę z patologii polecić to tylko Skotnicki, od reszty trzeba uciekać pędem.

Porodówka super! Nowiutka, czyściutka, położne przemiłe i bardzo wspierające. Nie ma problemu żeby był przy porodzie mąż ( nawet w środku nocy - u nas tak było! ). Jestem mega zadowolona.

A połóg - hm..warunki podobne do patologii ciąży: w sali dziewczyny z dziećmi i te ktorych dzieci są na wcześniakach albo na ITN. Wszystko w jednym worze. Położne noworodkowe złote kobiety, położne zajmujące się mamami - katastrofa, czysty żywy PRL. Wsparcie laktacyjne zależy od tego na kogo się trafi i w jakim będzie ten ktoś humorze. Po za tym dla mnie obchód i ogólne odsłaniania kołdry przy wszystkich to dla mnie kompletny brak poszanowania prywatności.

Ola - rodziła w styczniu i mimo, że miałam nacinane krocze, "zajrzeli" mi przy wypisie, żeby zobaczyć jak się goi - wcześniej nikt nie zaglądał żadnej z nas. Jak na 2 doby pobytu - da się przeżyć. Jak masz "chody" to trafisz na salę dwuosobową, więc nie ma biedy :)

reklama
dzieki za odpowiedz mam nadzieje ze trafie na mily personel hehehe bo juz jestem po terminie:) a gdzie mozna jsc zziekiem do parkualbo innch miejc ja mieszkam w nowym miescie (ul.transportowa) mam 3 latka synka i ciagle chodzimy pod blok a tam jest maly plac ale o wrzesnia idzie do przedszkola wiec jk urodze bede miala duzo czasu na spacery tylko nie wim gdzie sa jakies cekawe miejsca w bialystoku

Do góry