reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Rozumiem Agak :)
Ale jak sobie pomyślę że miałabym karmić swoją małą za każdym razem jak jej się zechce poleżeć przy cycu to mi się słabo robi ... Nic innego bym nie robiła, a tak mąż zawsze jej parę razy pociągnąć z butli da :)
Życzę cierpliwości :) Może z czasem jakoś siędogadacie z Patrykiem. Może zwyczajnie przeczekaj ...

reklama
cóz ja moge powiedziec... oczywiscie zostane potraktowana jako matka polka ;D ale uwazam , ze przy maluszku nie nalezy sie kierowac własna wygoda ale dobrem kruszynki. Ja pierwsze dziecko karmiłam na ządanie i Witka tez tak karmie. owszem, musze budzic sie w nocy co 1-2-3 godziny ale jesli widzę, ze maluch zdrowo rosnie to nie zaczne go poic sztucznosciami. Nie zapomnijmy drogie panie, ze mleko modyfikowane jest dla mam które NIE MOGĄ karmic piersia a nie dla tych którym "se nie chce".
Agak będzie dobrze. Maluszek po prostu jeszcze nie radzi sobie z łykaniem a mleczko plynie coraz szybciej. Daj mu czas. Spróbuj robic tak jak ja - jak widzę ze sie zachłystuje to zabieram mu cyca na chwile, połknie to co ma w buzi, pooddycha i znowu je spokojnie.

Wygodą nie można się kierować owszem, ale i cierpiętnicy z siebie robić też nie warto. Bo zadowolona matka to zadowolone dziecko, a frustracja matki wcale mu nie pomoże :)

Ja wcale nie twierdze że jesteś cierpiętnicą.:) Po prostu nie masz problemów z tym związanych ... Ale skończmy ten temat bo za chwilę napiszemy o jedno zdanie za duzo ;)

kolezanka własnie wróciła z Chin
Wiecie, ze tam niemowlentom nie zakladaja pieluszek? Tylko maja takie gacie z dzura na pupie. I nawet w najwieksze zimno taki dzieciaczek z goła pupina jest. Koszmar!!!!!!

Jest wiele argumentów, które mowia ze karmienie piersia jest lepsze.... i w sumie ja po czesci sie z tym zgadzam... ale nie chce myślec o sobie gorzej bo nie karmie piersia i tak mam już tyle zmiartiwen, ze kolejne nei sa mi potrzebne.

Absolutnie mamy karmiące butelka nie sa gorsze!!!!!! Ja i moj mąz bylismy wychowani na butelkach i nic nam nie brakuje ;D. Sa tez sytuacje kiedy po prostu trzeba zrezygnowac z cycy, ja tylko nie moge zrozumiec kobiet, które rezygnuja dla własnej wygody ale ich prawo i wybór. byle dzieciaczek był najedzony ;)

Asiołku-widzę że masz cudownego kotka, jak w związku z tym wyszły Ci badania na toxoplazmozę? Wiem że 90% zachorowań to od surowego mięsa, czy mimo to nie byłaś ostrożniejsza z kotkiem? Ja mam też kotkę, która właśnie 01-11 urodziła 5 kociąt, ale ona nie wychodzi na podwórko i małe też, powinnam bać się toxoplazmozy? Badania wskazują, że nigdy nie miałam do czynienia z tą chorobą (brak przeciwciał) i że nie choruję. Jak to było u Ciebie? Twój Kotek jest cudny!

reklama
Do góry