reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

Ustaliliśmy z M , że jutro jedziemy na IP. Siostra przyjedzie do małego . Zoabczymy co mi powiedzą , czy zostawią? Boli mnie ta blizna więc lepiej sprawdzić. Jezeli mnie odeślą to w poniedziałek jestem umówiona na ktg ze swoim ginem

reklama
Zapomniałam się pochwalić:tak:.
Fasol ma 12,8 mm z USG 7,4tydz a OM 8tydz podczas wizyty.
Założył mi kartę ciąży. Termin na 1.12.2012r.
Kiedy zobaczyłam maluteńkie serduszko - uspokoiłam się wreszcie.:tak:

Muszę posiew zrobić moczu bo mam liczne bakterie jeśli nic nie wykryje to mam brać furagin, jeśli będą jakieś muszę znowu iść na wizytę i przepisze mi antybiotyk:confused2:.

Pierwsza myśl jak wchodziłam na ten temat - złoże gratki dla Marty a tu jeszcze Ala siedzi w brzuszku:-)

MamaPatryka gratuluje!!!

Dziś z rana pojechaliśmy na KTG. Trochę się naczekaliśmy , bo przyjechały 4 rodzące:cool:jak na złosć a u mnie nic

Ktg wyszło idealnie - tzn bez zadnego skurczu ;-) tętno w normie.Potem gin zrobił mi usg. Mała zdrowa, ruchliwa, przepływy idealne , łożysko II/III stopień ... Waga 3900!!! lekarz powiedział , ze mam sie nie martwić , bo to tylko szacunkowe wyniki wagi. Zadecydował , ze mam sie stawić 26 już na oddział i tam sie mną zajmą.
Zdecydowaliśmy z M jednak rodzić w szpitalu , gdzie urodził sie Antek i tam po drodze zajechaliśmy. Pokazałam pani doktor wyniki i zaprosiła nas 26 w czwartek z walizką. Bierzemy się za wtedy za małą. Chca spróbować Sn..

Ogólnie trochę sie uspokoiłam , ale najzwyczajniej w swiecie jestem juz zmeczona

MamaPatryka gratuluje!!!

Dziś z rana pojechaliśmy na KTG. Trochę się naczekaliśmy , bo przyjechały 4 rodzące:cool:jak na złosć a u mnie nic

Ktg wyszło idealnie - tzn bez zadnego skurczu ;-) tętno w normie.Potem gin zrobił mi usg. Mała zdrowa, ruchliwa, przepływy idealne , łożysko II/III stopień ... Waga 3900!!! lekarz powiedział , ze mam sie nie martwić , bo to tylko szacunkowe wyniki wagi. Zadecydował , ze mam sie stawić 26 już na oddział i tam sie mną zajmą.
Zdecydowaliśmy z M jednak rodzić w szpitalu , gdzie urodził sie Antek i tam po drodze zajechaliśmy. Pokazałam pani doktor wyniki i zaprosiła nas 26 w czwartek z walizką. Bierzemy się za wtedy za małą. Chca spróbować Sn..

Ogólnie trochę sie uspokoiłam , ale najzwyczajniej w swiecie jestem juz zmeczona
moze jeszcze sama sie rozkreci do tego 26go... :-)
trzymam kciuki zeby poszlo juz szybko :-) &&&&&&&

Martolinka ja się nie dziwię, że Ty jesteś zmęczona Ty się kobito nic nie oszczędzasz (w pozytywnym słowa znaczeniu ;-)) jestes aktywna fizycznie :)-D) i masz prawo mieć juz dość. Trzymamy kciuki mocno mocno

Ogólnie doszlismy z M do wniosku ze seks jest mocno przereklamowany jako przyspieszacz porodu;-)chłopa zajeżdże i mi padnie a dziecko dalej ani drgnie

reklama
hej Martolinka, właśnie weszłam pierwszy raz od 3 dni, specjalnie żeby sprawdzić co z Tobą.
Rozumiem cię, ja też miałam totalne 0 skurczy.. Termin miałam chyba na sobotę, w kolejny piątek mnie przyjęli na patologię,mówili, ze jakiś żel prostaglandynowy założą, ale skończyło się na tym, że w piątek jeszcze czekali a w sobotę od razy wielka rura oksytocyny.

Do góry