reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejna ciąża po martwym urodzeniu dziecka.

Witam. Potrzebuje porady od kobiety, która również miała podobną sytuację.
rok temu w 33 tc urodziłam martwe dziecko. Niewiadomo co było przyczyną ponieważ dziecko było zdrowe.
Jak u Was wyglądał przebieg kolejnej ciąży i poród? Czy miałyście więcej jakiś badań? Czy trafilyscie wcześniej do szpitala na obserwacje? W którym tygodniu urodzilyscie dziecko? Jak to u was wyglądało ?

reklama
Rozwiązanie
W sumie po 2 stracie sama trafiłam tu na forum i dowiedziałam się o tych wszystkich mutacjach... Lekarka, która robiła mi drugi zabieg zagadała, żeby już od starań włączyć acard a przy dodatnim teście heparyne :) zaczęłam tu grzebać i znalazłam sporo dziewczyn, które dzięki lekom mają dzieciaczki. Odliczam dni do grudnia i każdego dnia się modlę, żeby było wszystko dobrze 😇
Trzymam mocno kciuki oby do grudnia szybko zleci i będziesz tulić swój upragniony cud
Witam. Potrzebuje porady od kobiety, która również miała podobną sytuację.
rok temu w 33 tc urodziłam martwe dziecko. Niewiadomo co było przyczyną ponieważ dziecko było zdrowe.
Jak u Was wyglądał przebieg kolejnej ciąży i poród? Czy miałyście więcej jakiś badań? Czy trafilyscie wcześniej do szpitala na obserwacje? W którym tygodniu urodzilyscie dziecko? Jak to u was wyglądało ?
Witaj ja urodziłam martwa córkę w 26 tygodniu . Później poroniłam i urodziłam 2 córki. Robiłam mnóstwo badań . Mam zespół antyfospolidowy i jeszcze kilka wyników złych. W ciąży brałam heparynę, acard, steryd . Urodziłam przez planowane CC w 38 tygodniu ciąży . Lekarz bał się aby coś się nie wydarzyło. Wizyty miałam co 2 tygodnie

Masz jakiegoś konkretnego lekarza? Gadałaś się ?

Witaj ja urodziłam martwa córkę w 26 tygodniu . Później poroniłam i urodziłam 2 córki. Robiłam mnóstwo badań . Mam zespół antyfospolidowy i jeszcze kilka wyników złych. W ciąży brałam heparynę, acard, steryd . Urodziłam przez planowane CC w 38 tygodniu ciąży . Lekarz bał się aby coś się nie wydarzyło. Wizyty miałam co 2 tygodnie

Masz jakiegoś konkretnego lekarza? Badałaś się ? Ja raczej nie wierzę w przypadkową śmierć dziecka tak późnej ciąży

Masz jakiegoś konkretnego lekarza? Badałaś się ? Ja raczej nie wierzę w przypadkową śmierć dziecka tak późnej ciąży
Czy w tej ciąży co urodziłaś martwe dziecko brałaś leki? Acard, heparyne? Czy dopiero w kolejnych?

Ja urodziłam martwe dziecko tez rok temu w 27tc. Teraz moja córeczka skończyła 7 tygodni. Druga ciaza przebiegała super, brałam acard i na sam koniec heparynę, ale to wszystko tylko ‚na zaś’. Miałam planowe cc w 39+0, ze względu na to, ze wcześniejszy poród tez zakończył się cc.

Masz jakiegoś konkretnego lekarza? Gadałaś się ?
U mnie łożysko było zdrowe nic nie wykazało. Przepływy na każdych prenatalnych tez były super

Ja urodziłam martwe dziecko tez rok temu w 27tc. Teraz moja córeczka skończyła 7 tygodni. Druga ciaza przebiegała super, brałam acard i na sam koniec heparynę, ale to wszystko tylko ‚na zaś’. Miałam planowe cc w 39+0, ze względu na to, ze wcześniejszy poród tez zakończył się cc.
Na sam koniec heparynę czyli od którego tygodnia ? Mi lekarz nic o tym nie wspominał. Warto zapytać?

reklama
reklama
Do góry