reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Agula w TRójmieście ciuszki firmy MAMA są na hali w Gdyni, na dole tam jest boks typowo ubiory ciążowe i kupiłam parę ciuszków tej firmy. A tak to polecamw Chyloni EEG sklep z ubiorami ciążowymi, lub na Wrzeszczu w Manhattanie w H&M mają dział H&MMama. Też dosyć fajne.

reklama
Dzięki, Ewcia! Przy najbliższej sprzyjającej okazji nie omieszkam zajrzeć :)

Wczoraj po raz pierwszy odczuliśmy całkiem silne ruchy naszego M!! Niesamowite uczucie! Jakby ktoś delikatnie dotykał miękką, mokrą kuleczką :D

Na wysuszoną skórę polecam mleczko Nivea w znacznych ilościach... :lol:

Odżywcze pozdrowienia dla mam !

hej
odnośnie laktatora to ja nie kupuję na razie. zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. moje znajome karmiące piersia tak przystawiały bobaska że ani razu nie potrzebowały tego sprzętu. więc ja idąc za przykładem daruję sobie ten zakup. najwyżej jak okaże się potrzebny to kupię.
kiedyś polecano mi nawet przy nawale pokarmu alby ściagać ręcznie (nie wiem czemu podobno latator jakoś tam źle działał).

Nie wiem Siuniu czy dasz radę ręcznie przy nawala pokarmu kiedy bolą cię tak piersi ze nie chcesz ich dotknąć. Laktator sie przydaje jak wiesz że ktos inny będzie karmił dziecko bo ty wychodzisz, bo ręcznie to ci ze sto lat zajmie :)

Może źle się wyraziłam, ja osobiście miałam zastój w piersi dwa razy, pojechałam do szpitala i tam siostra mi trochę pokazała jak sciągać, ale jak mnie dotykała to bolało jak cholera. Powiedziała ze najlepiej pod prysznicem masować i wciskać mleko, fakt przy zatorze lepiej najpierw najgorsze usunąć reką bo laktator może nie chwycić tego albo przy sciąganiu laktatorem masować, ja siedziałam w wannie i płakałam i masowałam i wyciskałam, a potem sie połozyłam z młodą, przystawiłam ją do cycka i jak się obudziłam to już zatoru nie było :) aha i jeszcze obkładałam się kapusta :) pomagało :) i tak miałam dobrze że nie musiałam brac żadnych lekarstw i ogólnie bez konsultacji lekarskiej się obyło ale było cięzko, dlatego tęz nie warto na zapsa sciagać mleka laktatorem najlepiej żeby maleństwo samo jadło bo piersi wtedy sobie same regulują, a jak się sciąga laktatorem to piersi wytwarzają więcej pokarmu, no i trzeba uważać jak dziecko powoli przestaje jeść z piersi, bo mnie sie ten zator przytrafił jak moje dziecko pierwszy raz przespało całą noc i w nocy nie przystawiałam jej do piersi to rano miałam już bulwe twardą :) ale wszystko jest do przeżycia :) lepsze to niż dentysta ;)

No własnie i tak trzymać, najważniejszę żeby poprosić pielęgniarkę w szpitalu żeby wszystko pokazała dokładnie co i jak i się nie zrażać, dziecko ma instynkt i wie co ma robić, gorzej z nami mamusiami :)

Dziewczyny! Gdzie są jakies hurtownie z artykułami dla niemowląt?? Widziałam, ze krakowinaki się zorganizowały, więc może my też??
Mi udało się przechwycić jedna ulotkę z hurtownią "Mama i ja", czyli ETC i Grunwaldzka w Gdańsku. Jakieś opinie??

Co do hurtowni "mama i ja" jeżeli jest to ta na Grunwaldzkiej to wydaje mi się że jest drogo !!! Polecam AKPOL na Jaśkowej Dolinie, lub ewentualnie w Gdyni. Tam na Jaśkowej zaraz koło Akpolu jest jeszcze jedna hurtownia ale nie wiem jak się nazywa :) Ogolnie pieluchy i jedzonko mozna zaopatrywać się w supermarketach, jak mają promocję to jest taniej :) Ja osobiście wszystko kupowałam w przed dzień porodu :) w AKPOLU, a teraz mleczko i pieluszki to raczej kupuję w supermarketach lub czasmi drogeriach osiedlowych czasmi mają taniej :)

reklama
Ja byłam w tej hurtowni na jaśkowej dolinie. Ma dwa poziomy. Na dole są wózki, łóżeczka, kocyki itd. a na górze mleka, pieluchy, butelki artykuły do pielęgnacji. Jest także hurtownia "Bobo raj" na Szarej (boczna od Kartuskiej), ale tej nie polecam tam jest bardzo mały wybór. Hurtownia wózków jest na Zaspie niedaleko lokalu Romantica. Jadąc od Japy na Żabianke to jest po prawej stronie. z ulicy ją widać (niebieski pawilon).

Do góry