reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witam!

Ja dopiero na nogach...Wczoraj wieczorem naczytałam się w internecie o skutkach nieprawidłowego przepływu w tętnicach macicznych i w nocy marnie spałam.
Jeżeli po 26 tygodniu nadal te przepływy będą nieprawidłowe to będziemy śmigać po innych lekarzach.Chociaż na usg doppler wyraźnie widać wyżyny i niziny,a powinno to wyglądać jak skocznia narciarska dość prosto.Mam nadzieję,że dziecko nie będzie jeszcze bardziej odstawać wielkościowo od "normy",a mi te przepływy się jakoś unormują.Lekarz mnie nie straszył powiedział tylko jaka może być przyczyna tego,że mała jest mniejsza niż być powinna.Musimy to po 26 tygodniu sprawdzić ponownie i w razie co zrobić wszystko żeby malutka była zdrowa i ładnie rosła.
Malutka od rana ładnie się rusza,a mi się nic nie chce zaraz pójdę wstawię pranie,bo już stosik jest.

Miłego dnia

reklama
mama w boju czy mogłabyś sprawdzić bo ja już widze wątek zamknięty trómiastek, ale jeszcze widze inne zamknięte wąteczki których dotychczas nie widziałam no i nie byłam zapisana do tych wateczków....
dziewczynki może Wy tez je widzicie?? w dziale Album rodzinny???

ale się tu dzieje ostatnio, znowuż nie nadążam!!
famme fatal - zdecydowanie ZASPA!! ja też tam rodzilam i nie dam złego słowa powiedzieć!
witamy nową mamę, czy Lipusz to niedaleko Sulęczynma jest? mamy tam działkę, czesto bywamy :-D
Marciaag - na pewno z dzidzią będzie dobrze, skoro już wykryli że coś trzeba leczyć to na pewno wyleczą!! a Ty stawialaś na chłopca, a tu niespodzianka!!
Kasia, Martyna, witajcie z powrotem!!
u nas na razie bez zmian, pakujemy się, Jola nam uporządkowuje mieszkanie, zaboiera swoje rzeczy, przez weekend my będziemy sprzątac i od nowego tygodnia ruszamy!

dziuba masz rację myślałam,że będzie chłopiec,a lekarz powiedział,że siusiaka nie widzi i na 80% to dziewczynka :-) Zanim jeszcze zaszłam w ciążę śniło mi się,że będziemy mieć córeczkę no i chyba się sprawdzi :-) Imię wybraliśmy już chyba na 99% chyba,że nagle zmienimy zdanie
Mam nadzieję,że wszystko jakoś się unormuje,bo stwierdzono symetryczną hipotrofię płodu(małe dziecko) te przepływy nie są w normie i łożysko jest na ścianie przedniej.Za mniej więcej miesiąc się okaże co i jak.We wtorek idę na kolejną wizytę żeby pogadać z lekarzem bardziej szczegółowo na ten temat,bo w internecie się naczytałam i spać średnio mogę...

majus26 może i diabełek,ale ma super pyzki na policzkach,a ja uwielbiam jak dzieci mają takie pyzki :) sama takie mam :-)

Zjadłabym coś dobrego,ale nie wiem co ...

Witam się ponownie wieczorową porą.

Abeja - pewnie się na jednej butli nie skończy, bo trzeba wcześniej sprawdzić czy Pat wogóle będzie ciągnęła. Potem pewnie też jak będzie jakaś imprezka to się nie dam mężowi wrobić jak na weselu brata i do domu odstawić pod zarzutem, że on nie ma mleka w cyckach :-D:-D:-D. No chyba ze Pat całkiem się zbuntuje że mleko z butli blee.
A już zakupiłam Bebilon i w czwartek będziemy próbować. Jednak cyc generalnie uważam za najlepszy i uwielbiam karmić moje słonko, więc chciałabym by cycało jak najdłużej. Ta butla to będzie tak na wszelki wypadek raz na dłuuugi czas (impreza lub wypad do kina z mężem).

Marciaag - chwilę mnie nie było a tu już imię wybrane :)) Bardzo ładne zresztą!

A o co chodzi z tym albumem rodzinnym? To jest ten nasz wątek zewnętrzny?

No i muszę pochwalić mojego geniusza - zdał ten egzamin, przed nim jeszcze dwa.
A my dziś spędziliśmy popołudnie u kuzynki w ogródeczku, chłopaki strzelali z wiatrówki, dali mi raz - trafiłam w 10-tkę (ale to chyba fuksem). Potem poszliśmy do lasku i strzelaliśmy z łuku, przynajmniej dopóki Pat nie zrobiła kupeczki i nie stwierdziła, że czas do domu na żarcie.
Ale pogoda była dziś zajefajna.... idealna na ogródkowe turlanie się z córcią na kocyku :)

Cześc kochane:-)

Marciag trzymam kciuki by wszystko było oki:tak: co do puci to moja była ginka w 7-8 miesiącu na 100% twierdziła że chop będzie i pokazywała cosik na monitorze, ta chyba z pępowiną pomyliła:-D:tak: a urodziłam córeczkę :tak: chyba coś po drodze odpadło:-D:-D:-D
a że imię mieliśmy wybrane dla chłopca (ja czułam że to córa) to musialiśmy zmajstrować chopa coby to imie sie nie zmarnowało:tak::-D

Izabelindo brawa dla zdolniacha :tak:

no dziewczynki muszę sie pochwalić że Kordian o 18:10 zrobił 3 kroki bez niczyjej pomocy:tak::-) jestem z niego dumna :tak:

Witam nowe Kobitki:-)

reklama
Izabelinda ja chciałam Maję albo Oliwię wczoraj była krótka dyskusja i będzie Oliwia chyba,że się okaże za miesiąc,że jak to mój lekarz mówi siusiak urósł :-)

jkrzymka nam lekarz nie dał gwarancji,że to dziewczynka,ale nic nie wskazywało na chłopca :) i powiedział,że tak na 80% to dziewczynka.My nie mamy imienia dla chłopca Śmiesznie by było gdyby się okazało,że to chłopiec :-)

Ja dzisiaj mam jakiś płaczliwy dzień...leżałam sobie na łóżku i zaczęłam płakać Grzesiek bidak nie wiedział czemu i próbował mnie jakoś uspokoić to do brzucha mówił,wziął stetoskop,który kupilismy do podsłuchiwania tego co się w brzuszku dzieje,zrobił mi herbete z melisy żebym się troche uspokoiła...Jak juz mi trochę przeszło wymyśliłam sobie,że chcę placki z bananami a akurat po obiedzie zjadłam ostatniego więc trzeba było pójść po banany do sklepu W drodze powrotnej jadłam już pączka więc moja potrzeba zjedzenia placków z bananami zmalała prawie do zera Za to moja połóweczka robi w kuchni jakieś eksperymenty w woku...ciekawe jak wyjdzie...

Do góry