reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłucie w brzuchu i problemy żołądkowe

KlaudiaHello

Początkująca w BB
Dziewczyny, jestem w 8/9 tc ( nie wiem jak to liczyć bo według ostatniej miesiączki 9 a wg USG 8) i od ponad tygodnia mam problemy z żołądkiem. Ciągle jest mi nie dobrze, cokolwiek zjem to niedługo później wymiotuję. Pojawia się co jakiś czas biegunka. Przed ciążą już miałam wrażliwy żołądek i boję się że w trakcie ciąży jak zacznie coraz bardziej uciskać to coś może się pogorszyć. Dzisiaj cały dzień czuję takie dziwne kłucie pulsowanie po prawej stronie brzucha i podbrzusza. Nawet jak leżę to czuję, raz silniejszy ból, raz słabszy. Wizyta u lekarza za tydzień, poradzicie czy czekać czy mam ruszać do lekarza, czy to coś niepokojącego

reklama
Ja jak byłam w ciąży z synkiem miałam mdłości w pierwszym trymestrze, a cała ciąże mocne bóle żołądka, raz nawet wylądowałam w szpitalu bo ból był nie do zniesienia. Moj organizm tez na mocny ból reaguje biegunka lob wymiotami. Musiałam uważać co jem. Jak zjadłam coś tłustego to był koniec… 😣 także wydaje mi się ze dieta lekkostrawna ci pomoże przejść lzej przez ta ciąże, i dużo wody pij. 😀 i podpytaj lekarza, może gastroenterologa 🤔

Ja jak byłam w ciąży z synkiem miałam mdłości w pierwszym trymestrze, a cała ciąże mocne bóle żołądka, raz nawet wylądowałam w szpitalu bo ból był nie do zniesienia. Moj organizm tez na mocny ból reaguje biegunka lob wymiotami. Musiałam uważać co jem. Jak zjadłam coś tłustego to był koniec… 😣 także wydaje mi się ze dieta lekkostrawna ci pomoże przejść lzej przez ta ciąże, i dużo wody pij. 😀 i podpytaj lekarza, może gastroenterologa 🤔
Jak byłam jakiś czas temu u lekarza to dała mi Pregna Vomi i Panrazol ale średnio to coś daje. Z mdłościami jakoś bym przetrwała tylko obawiam się o te kłucie w brzuchu. Naczytałam się że jak kłuje to źle itd... i nie wiem czy panikować i lecieć do lekarza czy przeczekać. Dodam że wizytę mam dwa dni przed ślubem i wolałabym nie usłyszeć wtedy złych wieści czy wylądować w szpitalu :(

Jak byłam jakiś czas temu u lekarza to dała mi Pregna Vomi i Panrazol ale średnio to coś daje. Z mdłościami jakoś bym przetrwała tylko obawiam się o te kłucie w brzuchu. Naczytałam się że jak kłuje to źle itd... i nie wiem czy panikować i lecieć do lekarza czy przeczekać. Dodam że wizytę mam dwa dni przed ślubem i wolałabym nie usłyszeć wtedy złych wieści czy wylądować w szpitalu :(
ja bym na twoim miejscu jechała, żeby sie uspokoić. Bo tak serio to i tak sie nie uspokoisz tutaj. Tak szczerze to nawet jak to nic złego dla dziecka to jednak jest to żołądek i może być coś złego dla ciebie. Może być to jakiś helicobacter, kamienie, a może tfu tfu wrzody.

Dziś byłam u swojego lekarza i przepisał mi Torecan w czopkach. Ale mam wątpliwości bo na ulotce jest napisane że w ciąży nie brać. No ale lekarz chyba wie co przepisuje. Ktoś brał?

Do góry