reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłopociki

Tak cieszyłam się z nadejścia wiosny, a tu razem z wiosną przyszła ... alergia... Coś paskudnego juz pyli i cały czas wierci mnie w nosie i baaardzo swędzą i pieką oczy :(

reklama
Wlasnie wrocilam od gina, szyjka bardzo dobra ale mowilam ze mialam bole takie jak na miesiaczke w piatek i sobote
I gin kazal duzo odpoczywac i lezec...I bede lezec.
Krotkie spacery tylko, zeby brzucho nie twardnial.
Ja nic nie tyje a brzuch rosnie, mam 3,2 kg do przodu ale lekarz powiedzial zeby sie nie martwial bo z dzieckiem wszytko w porzadku i widac mam dobra przemiane materii.

A ja przelzalam w szpitalu od zeszlego poniedzialku i wyszlam dzisiaj. Twardnial mi brzuch i dostalam Fenoterol i Isoptin na powstrzymanie skurczow macicy i ochrone serduszka. Poza tym powiedzieli ze mi sie skraca szyjka. Duzo odpoczynku i leki do konca 37 tc. I wiecie co, bardzo mi sie podobalo lezenie w szpitalu bo codziennie sluchalam malej i mialam usg 3 D, z ktorego mam 6 zdjec w tym az 4 pipuni mojej Oliwki :laugh: :laugh: :laugh: Generalnie uspokoilam sie sie bardzo co do ciazy :)

calo to dobrze ze juz jest w porzadku :) Plus jest taki ze skoro juz bylas na podtrzymaniu to porod pewnie pojdzie szybciutko. Tak to chyba jest ze za wczesne skurcze i skracanie sie szyjki sztucznie hamowane potem jest nagroda w postaci szybkiego rozwarcia i w miare sprawnego porodu, jakiego nam wszystkim zycze :)

ojej calo, niezle numery, ale dobrze, ze wszystko OK i ze cie ta wizyta w szpitalu nie zdolowala :D
powodzenia, juz blisko do rozwiazania :D

Calo bardzo się cieszę, że wszystko w porzadku- a tak swoją drogą teraz chyba już każdego dnia możemy spodziewać się, że któraś z nas napisze urodziłam.....- w końcu wcześniaki tez przychodzą na świat:)))

Trzymaj się, Calo, dzielnie!! Na pewno będzie wszystko ok. Kurcze - fajnie musi być mieć takie zdjęcie 3D. My stwierdziliśmy, że sobie odpuścimy takie ekstrawagancje, bo strasznie jest to drogie, a wolę za te pieniądze coś kupic dla Maleństwa, tym bardziej, że mam kilka filmików z normalnego USG, sporo zdjęć, a jak juz Mała wyskoczy z brzuszka, to zdjęć będzie na pewno tyle, że będę mogła co tydzień nowymi całe mieszkanie wytapetować :)

Ja wybieram się dzisiaj na kolejną konsultację do hematologa. Ale wygląda na to, że wszystko jest w najlepszym porządku. Jutro zamelduję, co i jak. Na wszelki wypadek trzymajcie kciuki!!

Calo - jak dobrez ze wszytsko w porzdaku, lez i odpoczywaj duzo!!!!Fajnie ze mialas 3D. My tez sobie odpuscilismy, drogie i sie balismy ze pojdziemy a Mateuszek wyminie nam numer ze sie przekreci tak ze nic nie bedzie widac...
Ja tez mysle ze jak sie urodzi, to bedziemy zdjecia non stop robic:)))

AniuS - trzymamy kciuki, bedzie dobrez, daj znac od razu jak wrocisz od lekarza.

KasiaDe pij wapno, takie musujace. przy alergii to najbezpieczniejszy specyfik zeby czuc sie lepiej. ja tez jestem alergikiem i juz w zimie pytalam gina czy wapno moge pic i spokojnie pozwolil bo to nieszkodliwe. moze objawow alergii nie zwalczy zupelnie tak jak tabletki ale pomoze. no chyba ze to taka alergia ze dusi i ryzykiem byloby nie brac tabletek odczulajacych ale to juz problem lekarzy dobrac cos dla kobiety w ciazy. W kazdym razie na moje pieczenie i swedzenie wapno pomaga :D Narazie przynajmniej ::)

reklama
Do góry