reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kłopociki i radości listopadowych Mam

reklama
Pola, my raz przez przypadek uspokoiliśmy Oliwkę okurzaczem...Wyła strasznie, a ja akurat zabrałam się za odkurzanie i po chwili Mała spała jak zabita :tak:

kochane-ale to juz bylo...:-(teraz cholera przestalo dzialac....pisze jenda reka-druga na jej buzce a ona trzyma mnie za palce.chwile nie wyje a potemznow zaczyna....kurwicy dostane...nie radze sobie......AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Melisa i persen nie pomagają (znaczy mi). A jej zaden koperek...*****, chyba mam nadpobudliwe dziecko....zwariuję za chwilę. Ostatnio rezpieprzyłam krzesło w kuchni, bo nie jestem w stanie zapanować nad emocjami. W ZK i poprawczaku radziłam sobie z kryminalistami bez problemu a z tym bąblem nie mogę!!!!

Pola- my mamy podobnie....czesto przed spaniem drze sie- wtedy nie dajemy za wygrana- buch do łózeczka- i kołyszemy łózeczko dopuki nie zasnie....po jakis 10 min istnego wrzasku w koncu pada- moze nie usypia Sarenka tak za kazdym razem- ale raz na dzien zawsze tak jest....wczoraj ja juz wymiekłam....tak marudziła- normalnie myslałam ze ja chyba na allegro sprzedam bo nic nie pomagało...oj bedzie miała kobietka charakterek- nie wiem czy Cie pocieszyłam- ale wiedz ze nie ty jedna masz takie problemy....przedwczoraj jak wyszłam do klubu pocwiczyc sobie- to maz dzwonił do mnie błagajac bym juz nie brała tam prysznica tylko natychmias przyjechała bo nie umie opanowac wrzasku....no...a teraz spi...jak aniołek:)))

POcieszyłaś mnie meggi, bo myślałam, że tylko ta moja taka charakterna. Moja zasnęła po 40 minutach płaczo-wrzasku. Nie mamy kłopotów z nocnym zasypaniem (wczoraj np. padła o 18.00), i choć bałam się, że wstanie zbyt wczesnie oprócz 2 karmień nocnych spała do 5.50....W czasie dnia ma b. płytki sen (czego kiedyś nie było-zasypiała przy normalnym "hałasie" domu), teraz chyba słuch jej się wyostrzył...
Śpi w czasie spaceru oraz często po...jak się ją dobrze wybuja podczas łażenia po osiedlu potrafi przespać 4 godz. ale to ostatnio rzadkość.
Korzystając z okazji, że śpi idę coś zjeść w spokoju..(chyba persen z melisą zaczęły działać..). Jej, czy tym naszym pociechom kiedyś to przejdzie???

cynamonka pocieszyłaś mnie że na ten bolący kręgosłup jest jakaś rada...ale perspektywa zapisu do takiego specjalisty...ech...dziś byłam z małą u dermatologa i o 6 musiałam wstać a do tego w nocy często się budziłam...
Pola nasze dzieci chyba wkraczają w taki okres że je wszystko rozprasza. Lilek też mógł spać w hałasie a teraz byle puknięcie, stuknięcie i już oczy jak 5zł...a o śnie w dzień 3 godzinnym to już dawno zapomniałyśmy...o teraz wyje Zmora jedna...

kurcze mój Lilek mnie dziś zaskoczył...w ciągu całego dnia spała tylko godzinkę i teraz w ogóle nie jest zmęczona...raczej ja padam na ryjek, bo miałam cichą nadzieję że zdrzemnę się razem z Lilą w ciągu dnia...niestety nie zdąrzyłam się położyć:sick:. teraz tylko ma wyjca jak ją położę do łóżeczka.chyba wie po co ją tam kładę...ech...oby to był jednorazowy wybryk mojej Córy

kobietki niedawno wróciłam z rehabilitacji z maksem bo mały ma asymetrię ułozeniową ciała. pani doktor zaleciła 3 łatwe i mało skomplikowane ćwiczenia. asymetria jest malutka tak więc za 2 tyg. powinno być ok. pilnujcie wasze cukiereczki i jeśli zauważycie, że maleństwa mają jedną raczkę słabszą od drugiej lub podczas spania wyginają się w tzw. rogalik nie lekceważcie tego bo im starsze tym trudniej to skorygować.

Nas też czeka rehabilitacja. Ten sam problem. Bylyśmy u neurologa, robiliśmy usg główki i na szczęście to "tylko" ta asymetria. We środę jedziemy na pierwszą rehabilitację i strasznie jestem ciekawa co to za ćwiczenia :dry:

Pola - widziałam herbatki Hipp uspokajające dla dzieciaczków od chyba 1 miesiąca. To mieszanka kilku ziół, może tego spróbuj jak nic nie pomaga. Ja już planuję jej zakup na ząbkowanie, choć mam nadzieję, że tak źle nie będzie :-D

reklama
Dziewczynki nie wiecie co sie z Lucyann dzieje??mam nadzieje że Chomiczek zdrowy, że u nich wszystko wporządku...

tak tak pilnujcie swoich pociech bo póżniej sie skończy tak jak u nas na ćwiczeniach, 4 razy dziennie jes u mnie w domu przerażliwy krzyk,narazie wielki plus że po tych ćwiczeniach Paula pada jak zabita i słodko śpi:-D

co do wieczornego marudzenia to chyba każdy dzidziuś musi przez to przejść...Paula też miała taki okres niczym nie dało się jej uspokoić:baffled: przeszło samo i teraz tfu tfu odpukać wieczory są nawet dość znośne...może to te skoki rozwojowe...

Do góry